46 éves csotrogány vagyok - Hugh Grant

Minden anya ilyen fiút szeretne és minden fiú ilyen anyát: kedves, szórakozott, vonzza a fiatal nőket, és szemérmetlenül gazdag. Hugh Grantet a Roman Polanski rendezte Keserű mézben láthattuk először itthon, majd 1994-ben a Négy esküvő és egy temetés hozott számára világhírt és mindent beborító sármot. Azóta főként romantikus vígjátékokban játszik a legbájosabb színésznők oldalán: most például Drew Barrymore szeret bele a Zene és szöveg című zenés-szerelmes-nosztalgikus őrületben.
- Beszéljünk legelőször a film megdöbbentő felütéséről! Okozott maradandó agykárosodást a nyolcvanas évek világát idéző álklip forgatása? 
 
- Az ember azt hinné, nagyon mókás dolog, de valójában kínzásnak minősül. Nem volt könnyű számomra, hiszen 46 éves csotrogány vagyok, nincs sok közöm a zenéhez, a popéletformát pedig abszolút nem nekem találták ki. Amikor például mindenkiről egyenként vettek fel kamerába éneklős részeket, én a billentyűk mögé bújtam, mert kellett valami eszköz, amibe kapaszkodhatok. 
 
- Sok Duran Duran-videoklipet néztél végig forgatás előtt? 
 
- Persze, ha nem tudtam elaludni és nem volt otthon altató... Drew (Barrymore, a filmbéli partnernő - a szerk.) nagyon aggódott zenei képzetlenségem miatt, ezért több száz albumot vett nekem, beletette őket egy vastag CD-tárolóba, és várta a hatást. 
 
- Sikerült megszeretni valamelyiket? 
 
- Nem, de nagyon jól mutatnak otthon a polcon. 
 
- Igaz az, hogy Andrew Lloyd Webber édesanyja tanított zongorázni a szerep kedvéért? 
 
- Igen, rövid ideig, mert elég hamar dührohamot kaptam. De persze nem miatta, hiszen ő nagyon kedves és figyelmes volt velem. A gondot az okozta, hogy három londoni telefonkönyvet kellett a fenekem alá tenni, hogy elérjem a billentyűket. Ráadásul Webber néni majdnem olyan erősen verte a zongorát, mint a fia. Emlékszem, évekkel ezelőtt jártam egy londoni fogadáson, ahol Andrew zongorázott, de olyan hangos volt, hogy a vendégek vérző füllel rohantak ki a teremből (nevet). Na jó, valójában nagyon kedves, visszafogott az egész család, élmény volt velük dolgozni! 
 
- Ezek szerint a zongorázást jól begyakoroltad. De mennyire voltál ideges, amikor az éneklésre került a sor? 
 
- Igen, nagyon izgatott voltam, különösen miután kiderült, hogy Drew-hoz képest úgy énekelek, mint egy egér. Igen, szó szerint cincogtam mellette, de amikor megtudtam, hogy számítógépes utómunkával rendbe tudják tenni a hangomat, már nem izgultam, és kiengedtem a torkomon apait-anyait. Így aztán a forgatás végére egészen beleszerettem a saját énekhangomba. 
 
- Miért vállalsz szerepet újabb és újabb romantikus vígjátékokban? Miért vonz ennyire ez a műfaj? 

- Kontárkodtam már más műfajokban is, nem is rossz eredménnyel, de mindig úgy éreztem, valaki sokkal jobban is el tudná játszani az adott szerepet. Nos, egész pontosan nem is a romantikus vígjátékokért rajongok, hanem az olyan filmekért, melyekben van némi humor, és ezért egyszerűen felszabadultan játszhatok. Ilyenkor úgy érzem, adhatok valamit, mert a való életben - és a jelenetek között is - túlságosan komoly vagyok, durcás, utálatos (nevet)
 
- Állítólag a lakókocsid is nagy komorságról tanúskodott. 
 
- Való igaz: míg Drew lakókocsija tele volt melegséggel, emberekkel, nevetéssel és gyertyafénnyel, az enyém egy nyirkos, szűk cellára emlékeztetett, egy gubbasztó angollal a sarokban. Rajtam kívül egyébként senki sem járt a barlangocskámban, kivéve talán egy félénk öltöztetőnőt, aki naponta kétszer betért. 
 
- Milyen érzés volt valódi New York-i helyszíneken, sokszor az utcán forgatni? 
 
- Marc (Lawrence, a rendező - a szerk.) számára nagyon fontos New York. Talán még soha el sem hagyta a várost, sőt a lakását sem. Na jó, ez kis túlzás, de a lényeg az, hogy nagyon kötődik hozzá. Nem volt kérdés, hogy az ott játszódó jeleneteket helyben kell forgatnunk, és én ennek nagyon örülök, mert Calcutta mellett New Yorkot tartom a világ legizgalmasabb városának. Nem rossz persze Párizs sem, mert ott bárhová le lehet állítani egy kamerát, mindenképpen filmbe illő lesz a beállítás... 
 
- Mit üzensz a magyar nézőknek? 
 
- Valószínűleg mindannyian szebben énekelnek nálam, de a csípőmunkájukon még dolgozniuk kell, ha le akarnak engem taszítani a színpadról! 
 
 
 
IC/chmoozy
2007.03.13
|
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:25
A híres Ron Burgundy legendája
amerikai vígjáték, 2004
18:25
Mrs. Lowry és a fia
angol életrajzi film, 2019
18:25
A múmia visszatér
amerikai akció-kalandfilm, 2001 (ism.)
18:35
Páros mellékhatás
amerikai vígjáték, 2009
19:00
Boldogító igen, vagy nem
kanadai romantikus vígjáték, 2004
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.