Rekordot döntött a 300

A thermopülai csatában a hatalmas perzsa sereggel megküzdő 300 spártai katona történetét feldolgozó, Frank Miller képregényén alapuló film a hétvégén nemcsak rengeteg snittjével döntött rekordot, hanem bevételével is.
Ha egy filmnek ilyen címe van, nem csoda, ha a vele kapcsolatos számok is nagyon érdekesek. A 300 spártai szuperkatona csatáját lenyűgöző képsorokkal bemutató film, a 300 (hazai bemutató: március 22.) összesen 1500 snittet tartalmaz. 
 
Könnyű kiszámolni, hogy a történelmi akciófilmben átlagosan 4 és fél másodpercenként következik újabb vágás. A szemkápráztató látványhoz azonban kevés a gyorsaság – a világ talán tíz legnagyobb vizuális effektekkel foglalkozó cégének egyszerre munkát adó produkció rendezője, Zack Snyder elmondta: filmje 1300 snittjében alkalmaztak valamilyen vizuális trükköt. Szinte nincs olyan kép, melyben természetes látvánnyal találkozna a néző – csupán a főszereplő harcosok hasizmai eredetiek. 
 
A Frank Miller képregényén alapuló látványos film azonban nemcsak snittjei számával döntött rekordot a hétvégén. 70 millió dolláros bevételével – melyet a nyitó hétvégén Észak-Amerikában produkált – megdöntötte a legjobb márciusi mozis nyitás címét eddig birtokló Jégkorszak 2. - Az olvadás rekordját (az animációs film tavaly ugyanebben a hónapban 68 millió dolláros bevétellel kezdett). Amennyiben az első eredményeket hivatalosan is megerősítik, a 300 lesz minden idők legjobb márciusi kezdését produkáló filmje. Ezzel ráadásul azonnal behozta 60 milliós költségvetését is. 
 
Zack Snyder alkotására az elmúlt hétvége folyamán többen váltottak jegyet, mint a TOP 10 összes többi filmjére együttvéve, pedig a bevételi toplistán olyan munkák szerepelnek még, mint Eddie Murphy új romantikus vígjátéka, a Norbit, a Híd Terabithia földjére, a Zene és szöveg, David Fincher várva várt thrillerje, a Zodiac vagy a szintén jól nyitó A szellemlovas. Az eredmény még az elemzőket is meglepte, akik ugyan erős nyitásra számítottak, de azt hitték, a film 45 millió dollár körül nyit majd. A kiemelkedő szám annál inkább meglepő, mivel a 300 erősen korhatáros, 17 éven aluliak csak felnőtt kísérővel nézhetik meg, és kritikai fogadtatása is igencsak vegyes volt. 
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
2007.03.13
|


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
A 3 előadásból álló Ajándék Karácsonyi Bérlet az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban játszott előadásaira váltható be.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
18:10
Belle és Sébastien
francia családi film, 2013
18:10
A szlogengyáros családanya
amerikai életrajzi filmdráma, 2005
18:15
18:15
Godzilla
amerikai sci-fi akciófilm, 1998
18:25
Mátrix - Forradalmak
amerikai sci-fi, 2003
Színdarab készült a Szpasszkij–Fischer sakkmeccsből. Az 1972-es világbajnoki szovjet-amerikai döntőt a hidegháború közepén játszották Izlandon. Sosem látott figyelem kísérte a meccset, a londoni Hampstead Theatre viszi színre az ?évszázad sakkmeccsét". #szinhazajanlo #szpasszkijfischer #spasskyfischer #sakkmeccs #sakkszinhaz #sakkvb #hideghaborustortenet #háborústörténetek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.