3D vetítések

Tétova tangó

olvasói
7/10 (6)
Idősödő francia úriember bukdácsol bájosan esetlenül a táncparketten, reményteljesen kapaszkodva ifjú sorstársnőjébe, aki hasonló kvalitásokkal rendelkezik az argentin tangó területén, mint őszülő partnere. Milyen csodálatos életanalógia ez!
 Jean-Claude 51 éves, végtelenül magányos, szívfacsaróan elkeseredett és zsarnok apjától örökölt behajtói állása szomorú-mély barázdákat vésett az arcába. Vágyakozva tekinget az irodájával szemben fekvő tánciskolára, és mert a francia kisember – nem úgy, mint a magyar – lép, ha már az utolsó reménysugár is csak pislákolni látszik, fogja magát, és beiratkozik argentin tangóra. Itt találkozik a kedvesen bájos mosolyú és szolidan szomorú szemű harmincas nevelési tanácsadónővel, Françoise-zal. Ahogy ez lenni szokott a fojtott érzékiséggel átitatott táncoknál, a partnerek viszonylag hamar egymásba bonyolódnak, azonban a lány éppen esküvő előtt áll, a férfi pedig olyan kétségbeesetten bizonytalan, hogy a két szeretetszomjazó lélek még a tangónál is bonyolultabb léptekkel mer csak közelíteni egymáshoz.
 
Stéphane Brizé igazán jó érzékkel nyúl bele a fásult és befelé forduló életek esszenciájába, és mindehhez tökéletesen válogat színészeket is, mert a film egyik elvitathatatlan érdeme a kitűnő szereplőválasztás. Nem is csoda, hogy a fő karakterek egytől-egyig César-jelölést kaptak.  
 
Igazi franciásan finom és szellemes alkotás, teli csupa bújtatott bölcsességgel és velőtrázóan emberi megnyilvánulásokkal, okosan csiszolva egészen életalakúra… 
 
Ha valamibe mindenáron bele akarunk kötni, az a jelenetezés néhol fájdalmasan lassú tempója, unalmas, már-már állóvízzé fagyó képkockái, de jobban járunk, ha inkább kötekedés nélkül átadjuk magunkat a hamisítatlan, franciásan életigenlő melankolikus kisrealizmusnak, és jó eséllyel a végén sem fogunk csalódni. 
 
 
macsek
2007.03.30
|
Je ne suis pas la pour etre aimé
francia romantikus vígjáték, 93 perc, 2005
Egy mogorva bírósági végrehajtó szürke életét felpezsdíti a tánc, de a bajok csak ekkor kezdődnek! Bájos vígjáték erősen visszafogott érzelmekkel és szabadjára engedett zenével.
Rendező:

Stephane Brize

Forgalmazza: Mokép

3D vetítések


(7 kép)


Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
18:10
Ne lőj!
belga film, 2018
18:10
Olasz szerelem
német romantikus film, 2008
18:15
Fogtündér kisegér
argentín-spanyol mesefilm, 2006
18:20
Apróláb
amerikai animációs film, 2018
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
12:20
M2 matricák - Gyerekjáték
magyar oktató műsor, Kajak-Kammerer Zoltán
12:22
Pingu
III. évad, 3. rész
12:25
Gyerekversek
Famese
12:25
Tündéri keresztszülők
IX. évad, 135. rész: Az unalmas személyiség / Leklubozva
12:28
Pingu
III. évad, 4. rész
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.