A stepfordi feleségek

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (17)
Frank Oz rendező – aki eleddig helyeske és felejthető mozik sorát gyártotta a 80-as évektől – az 1975-ben bemutatott azonos című film és Ira Levin elborzasztó pszichoregénye után döntött úgy, hogy mai formában újra vászonra viszi a női emancipáció meghatározó történetét.
Képzeljük csak el a tökéletes mintafeleségek mindig tettre kész hadát, rémisztő és lehervaszthatatlan, hollywoodiasan csillogó mosollyal az arcukon… és most képzeljük el a feminizmus makacs harcából abszolút győztesként kilépő mai harmincas nőt. Szerető férjjel, két csodás lurkóval és mindenekelőtt elképesztő karrierrel, ami vonzza maga után a siker, pénz, csillogás alattomos triumvirát. No de mi történik, ha hősnőnk alól kihúzzuk a talajt? Idegösszeroppanás először is, majd presztízsveszteség, munkanélküliség, házastársi csetepaté a komolyabbik fajtából.
 
Joanna és férje az újrakezdés kecsegtető reményében valahol egészen más vidéken kezdene vadonatúj életet, a tökéletes város pedig, a kies connecticuti Stepford, ahol a kisvárosi idill kézzel markolászható. A házak csillognak, a fű mindenhol méretre vágott, mindenki mosolyog, és persze mindig süt a nap is. A stepfordi feleségek pedig nemük mintapéldányai; hibátlan alakúak, csillogó fogsoruk mindig szem előtt, és folyamatosan férjük kegyeit keresik mindenben. Ez a fajta valószínűtlen tökéletesség Joannában is gyanút kelt, ahogyan az odavetődő New York-i írónőben és homoszexuális építész barátjában is. Hiába, az édes élet üres frázisa már lefutott, és ahol mégis előcsillan valahogy a boldog, nyugodt élet, nem tudjuk nem gyanakvással szemlélni, ami legtöbbször be is bizonyosodik, hogy helyénvaló volt, akárcsak Joanna esetében.
 
Finoman, egyszerűen felépített film, kicsit kevesebbet szándékszik mondani, mint ami a témában eleve benne lenne, de kellemes, szórakoztató darab, és a színészválasztás ügyesen ellensúlyozza a néhol bugyután összedobott forgatókönyv esetlenségeit.  
 
 
 
macsek
2007.04.10
|
The Stepford Wives
amerikai vígjáték, 93 perc, 2004
Ha nem szép egy nő, az a baj, ha szép, az is baj, ha házias és az ágyban is virgonc, az a baj, ha gondolkozik, az pláne baj, Nicole Kidmanből azonban, ha törik, ha szakad, sem lesz tökéletes szőke nő.
Rendező:

Frank Oz

Színész:

Nicole Kidman
(Joanna Eberhart)

Matthew Broderick
(Walter Kresby)

Bette Midler
(Bobbie Markowitz)

Jon Lovitz
(Dave Markowitz)

Christopher Walken
(Mike Wellington)

Glenn Close
(Claire Wellington)

Roger Bart
(Roger Bannister)

David Marshall Grant
(Jerry Harmon)

Robert Stanton
(Ted Van Sant)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(18 kép)


Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
10:45
Ranger Rob
II. évad, 18. rész
10:46
Bing
I. évad, 35. rész
10:50
Maggie és Bianca - Divatból jeles
I. évad, 9. rész: Egy mérföld a cipőjében
10:53
Bing
I. évad, 36. rész
11:00
Kiváncsi Fáncsi
magyar rajzfilmsorozat, Mosó-kaland
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.