Elrabolva

est.hu:
5/10
|
Arie Posin bemutatkozó nagyjátékfilmje népes és neves szereplőgárda közreműködésével megvalósított fekete komédia, ami azonban sajnos sem nem elég fekete, sem nem elég komikus.
A megtörtént eseten alapuló Alpha Dog című Nick Cassavetes-filmre (hamarosan a mozikban) kísértetiesen emlékeztető indítás után (egy drogos ügy miatt gimis fiatalok elrabolják egy társuk öccsét, ám a bűnügyet a legtöbb érintett alapvetően bulinak fogja fel) az Elrabolva a kertvárosi Amerika kényszeredett tökéletessége mögé lesve próbál (torz)képet festeni a valóságról. 
 
Arie Posin műve fekete komédiának indul, de nevetés helyett inkább értetlenkedni fogunk a teljesen kusza, zavaros sztorin. Jelenetek szakadnak félbe, szálak maradnak a levegőben lógva, és a legtöbb logikátlanság még akkor sem stimmel, ha elfogadjuk, hogy ebben a kertvárosban senkit nem érdekel semmi/senki, és mindenki be van állva valamilyen drogtól vagy vitamintól (vagy csak alapjáraton bolond). 
 
Talán az a probléma, hogy az alkotók túl sok súlyos problémát vetnek fel (generációs ellentétek, gátlástalan tablettaszedés, közöny, gyermekeiket elhanyagoló felnőttek, öngyilkosság, kábítószer-kereskedelem, emberrablás), és ezeknek nem ásnak a mélyére, a másik oldalon viszont nem fokozzák odáig, hogy abszurd egyvelegükön esetleg nevetni lehessen. Ehhez jön még egy teljesen zavaros, delfinekre (!) épülő szimbolika, és a tényleg a hajánál fogva előrángatott videojátékos kerettörténet. 
 
Igaza van a hátsó borítón olvasható szövegnek: a figurák tényleg olyanok, mintha a Született feleségekből vagy az Amerikai szépségből szöktek volna, és a helyszín is hasonló – ám ez sajnos kevés az üdvösséghez. Az Elrabolva egy alapjaiban elhibázott és átgondolatlan alkotás, bár teljesen elvarázsolt, az egyszerre állandó bódulatban és állandó pörgésben élő, csendes őrült kertvárosiak világát visszaadó hangulata és az – epilógus előtti – utolsó, víziószerű jelenetben kulminálódó tébolya lehet, hogy megragad majd néhány nézőt. De még így is rejtély, hogy mit keresnek itt a neves színészek (Ralph Fiennes, Glenn Close, Jamie Bell, Carrie-Anne Moss, Rita Wilson stb.)... 
 
 
Kiadás: 
Magyar és angol Stereo hang, magyar felirat. Extraként a film mozielőzetese és más filmek DVD-ajánlója. Plusz egy borzalmas borító, amin Jamie Bell képe fölé Ralph Fiennes neve van kiírva. 
 
The Chumscrubber, 2005 * 103 perc * Best Hollywood * (16) 
fürkész
2007.04.21
|


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Filmek a TV-ben
18:10
Szívhangok
német romantikus vígjáték, 2013
18:30
Az utolsó akcióhős
amerikai akcióvígjáték, 1993
18:55
Amra és a második házasság
szaúd-arábiai vígjáték, 2018
19:00
A hazafi
amerikai akciófilm, 1998
19:05
Ház az utca végén
amerikai horror, 2012
Minden idők legnagyobb Nagy István-kiállítása a Kieselbach Galériában. Modern, realista, konstruktív - csodás kiállításélmény laikusoknak és profiknak is. @kieselbachgaleria . . . #nagyistvan #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo #kieselbachgallery #festeszet #magyarfesteszet
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.