Sikeresen zárt a Francia Filmnapok

Budapesten 97 százalékos kihasználtsággal, és a hat megyeszékhelyen is szép eredménnyel futott a Francia Filmnapok, melynek keretében április 16. és 25. között nyolc francia filmet tekinthetett meg premier előtt a hazai közönség. Idén összesen közel 8 ezren váltottak jegyet a legfrissebb francia filmalkotásokra.
Budapesten a Corvin moziban négy nap alatt 4295-en néztek francia filmet, míg Pécsett, Győrött, Szegeden, Kecskeméten, Miskolcon és Debrecenben összesen közel 4 ezren voltak kíváncsiak a vetítéssorozatra. A vidéki városok közül a szegedi Belvárosi mozi vonzotta a legtöbb nézőt, ahol is 1237-en néztek francia filmet az elmúlt héten. 
 
Mind a forgalmazók, mind az eseményt a kezdetektől, azaz tizenegy éve támogató Citroen nagyon elégedett a Francia Filmnapok idei eredményeivel. 2007-ben öt filmforgalmazó kínálta filmjeit a Francia Filmnapok alkalmából, hiszen évek óta az a tapasztalat, hogy azok a filmek, melyek bemutatkoznak az április közepi rendezvénysorozaton, a későbbiekben, mikor hivatalosan is forgalmazásra kerülnek, magasabb nézőszámot érnek el a mozikban. 
 
A Francia Filmnapok sajtótájékoztatójának vendége volt Gerard Krawczyk, a Taxi 4 rendezője, április 19. és 22. között pedig öt francia művészt látott vendégül a főváros. Elkísérte filmjét a Majdnem bombanők három szereplője, Djena Tsimba, Anne-Sophie Franck és Patrick Braoudé, A 13-as című díjnyertes alkotásból Aurélien Recoing, valamint a Kék papagáj rendezője, Thierry Klifa
 
A Francia Filmnapok alatt jelentette be továbbá Horváth Csaba, Budapest főpolgármester-helyettese, hogy a fővárosban hamarosan feláll egy, a Commission du Filmhez hasonló szervezet, melynek feladata az lesz, hogy megkönnyítse a Budapesten forgató stábok dolgát, s elhárítson minden adminisztratív akadályt. Horváth ezt követően tréfásan indítványozta Gerard Krawczyknak, hogy a 4-es metró építése okán Budapest remek helyszínül szolgálhatna a Taxi 5 forgatásának. 
 
A Francia Filmnapokat az Unifrance megbízásából szervező Upperstudio már a jövő évi rendezvény időpontját is kitűzte: 2008-ban április 17-én indul majd e hagyományos tavaszi programsorozat. 
 
 
 
(Upperstudio) 
2007.04.27
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.