Megérzés

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (136)
Bár ebben a filmben is egy nem hétköznapi helyzetbe kerülő hétköznapi nő áll a történet középpontjában, miként A kör, az Átok vagy a Fekete víz esetében, hangsúlyozni kell azonban, hogy a Megérzés nem az angolul azonos című, nálunk Előérzet címen DVD-n megjelent japán horror remake-je.
Sandra Bullock a mozifilmek tipikus amerikai kertvárosi családanyáját alakítja, aki szerető, jóképű férjével (a Kés/alatt dokija, Julian McMahon játssza) és két bájos kislányával boldogan él, míg egy szép napon férje haláláról kap hírt az ügyeletes rendőrtől. A tragédia okozta sokknál is dermesztőbb azonban a felismerés másnap, amikor férjét épen, egészségesen találja a konyhában kávézni, és gyerekei is úgy tesznek, mintha mi sem történt volna. Mivel titkokat és meglepő fordulatokat bontogató filmről van szó, jobbnak tartom többet nem elárulni, csak annyit, hogy hősnőnk egészen rövid ideig tűri kisírt szemekkel, hogy megmagyarázhatatlan dolgok történjenek vele, hamar összeszedi magát, és nekilát összerakni az információcserepeket, rendet tenni az idő kiakadt kerekei között, és amennyire tud, szembeszállni a sors rendelésével. 
 
Sandra Bullock derekasan helytáll a főszerepben, a film igazi sztárja azonban Bill Kelly mérnöki pontossággal kimért forgatókönyve, amely, miközben összekuszálja a szálakat, folyamatosan szolgál apró kapcsolópontokkal, és a megoldás is hibátlan. 
 
nelson
2007.05.02
|
Premonition
amerikai thriller, 110 perc, 2007
Családanya a férje haláláról értesül, aztán másnap úgy tűnik, csak rossz álom volt, és a férje él. Aztán harmadnap újra halott, és így tovább, amíg fény nem derül a titokra. Rendhagyó időutazós dráma nem csak fiatal családanyáknak.
Rendező:

Mennan Yapo

Színész:

Sandra Bullock
(Linda Hanson)

Julian McMahon
(Jim Hanson)

Kate Nelligan
(Joanne)

Peter Stormare
(Dr. Roth)

Nia Long
(Annie)

Marc Macaulay
(Reilly seriff)

Amber Valletta
(Claire)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2007. május 10.
(3 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Filmek a TV-ben
18:10
Viszlát, Christopher Robin
angol életrajzi film, 2017
18:10
Ízlésficam
amerikai vígjáték, 2006
18:20
Út a Marsra
mexikói kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:45
Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi
amerikai akciófilm, 2001
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.