Pókember: újabb három folytatás

Még legalább három filmben fog feltűnni a vásznon a hálószövő szuperhős – hozta nyilvánosságra a Pókember-filmeket gyártó Sony Pictures stúdió. A lelkesedésnek minden bizonnyal köze van ahhoz is, hogy a Sam Raimi-munka folyamatosan döntögeti a bevételi rekordokat.
Michael Lynton stúdiófőnök szerint a Pókember 3. bemutatóját követő bevételi sikerek arra engednek következtetni, hogy óriási közönségvárakozás előzi meg a sztori további folytatásait is. „Mindenkiben megvan minden szándék arra, hogy készüljön egy negyedik, ötödik, hatodik rész is, és így tovább... Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy minél több jó filmet gyártsunk” – nyilatkozta Lynton a BBC Newsnak. 
 
„Azt hiszem, nagyon sok minden múlt az időzítésen – sokat számít az a tény, hogy mi jöttünk ki az első nyári filmsikerrel. A Pókember 3-nak ritka széleskörű volt a vonzereje, sokkal inkább, mint a második résznek. Ezzel a filmmel sikerült egész családokat becsábítani a mozikba” – reagált a stúdiófőnök arra, hogy a Pókember 3. az eddigi legsikeresebb bemutatóként nyitó hétvégéjén 148 millió dollárt kaszált az Államokban. Arról azonban nem beszélt, vajon Sam Raimi rendező és Tobey Maguire is visszatérnek-e a negyedik részben és a továbbiakban. (Korábbi hírek szerint Maguire nem kívánja többször magára ölteni a pókruhát.) 
 
Ami azonban egyelőre biztos, hogy az elmúlt hétvégén bebizonyosodott: az evolúciós lánc csúcsán a pók áll. A Pókember 3. rögtön bemutatója után az egész világon ugyanazt az eredményt hozta: elsöprő sikert. A film beindította a nyári szuperfilmek szezonját, de valószínűleg túlszárnyalhatatlan is marad. 107 országban összesen 16.700 moziban vetítették, a bevétel pedig (az Egyesült Államokat leszámítva) 227 millió dollár volt – ez pedig még a legoptimistább előrejelzéseknél is sokkal nagyobb siker. 
 
A piros-kék ruhás hős a 100 millió dolláros bevételi határt május 4-én, a 200 milliósat május 6-án lépte át: a jövő hét végére egészen biztosan a 300 milliós határon is túl lesz. Így aztán igen valószínű, hogy a nemzetközi piacon a két szerelem között vívódó és három ellenséggel egyszerre küzdő szuperlény kalandjai több mint 600 millió dolláros bevételt hoznak majd. 
 
Ezalatt (ahogy arról már korábban is beszámoltunk) a film az Egyesült Államokban a bemutatót követő három nap alatt 148 millió dollár bevételt hozott– ezzel pedig megdőlt a legutóbbi, A Karib-tenger kalózai második része által tavaly felállított rekord. Az USÁ-ban egyszerre 4.252 mozi kezdte egyszerre játszani a Pókember 3-at, ami már az első napon 59,3 millió dollárt kaszált: ezzel is mozitörténeti rekordot állított fel. 
 
Pókember legújabb kalandjait itthon is fokozott érdeklődéssel fogadták a mozirajongók: négy nap alatt több mint 52 ezren váltottak rá jegyet. 
 
 
 
(wenn, IC Press) 
2007.05.09
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
20:50
Columbo: Visszajátszás
amerikai krimi, 1975
21:00
A nagy kiruccanás
amerikai vígjáték, 1988
21:00
Még egy kis pánik
amerikai krimivígjáték, 2002
21:00
Törvényre törve
amerikai akciófilm, 1991
21:00
Sztriptíz
amerikai vígjáték, 1996
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.