Vár a százasok klubja

Kinizsi Százas
Budapest, Csillaghegy, HÉV megálló, 2007. május 19 - 20.
est.hu:
10/10
|
olvasói
10/10 (2)
Kinizsi Százas – a magyar túrázók Number One-ja. Aki ezt teljesíti, az jogosan húzhatja ki magát, sőt ezt követően bátran nekivághat bármelyik hazai megméretésnek.
Az első kiírás 1981 szeptemberének nyitó hétvégéjére szólt, s a túra a rendező kinizsi Természetbarát Egyesület névadójáról kapta a nevét. Azóta pedig igazi legendává vált a 24 órás viadal. 
 
Az útvonal valóban embert próbáló, hiszen a pontosan 101,6 kilométerhez 2775 méteres szintemelkedés társul. 
 
A kora reggeli rajtot (6.45–8-ig lehet nekivágni) követően a Csillaghegy–Kevélyek–Hosszú-hegy–Pilis-nyereg–Kétágú-hegy–Dorog–Nagy-Gete–Hegyes-kő–Mogyorósbánya–Péliföldszentkereszt–Pusztamarót–Bánya-hegy–Koldusszállás–Tornyópuszta–Somlyóvári th.–Szárliget útvonalat kell követni kizárólag gyalog, ugyanis kerékpárosok nem indulhatnak a megméretésen. A nevezési díj 1200 Ft/fő. 
Fontos, hogy egészségügyi alkalmassági igazolást kérnek a rajtnál, így mindenkinek érdemes alaposan átgondolnia a saját fizikai állapotát. 
 
Nem árt étel-itallal is készülni, mert menet közben adnak ugyan némi táplálékot – a Bányahegyen teát, a célban virslit és teát – a rendezők, ez nem mindenkinek elegendő, főleg az elégetett kalória arányában. 
 
Térképpel is jó készülni, ha valaki nem akar plusz kilométereket megtenni a sötétben, így a Pilis és Visegrádi-hegység, valamint a Gerecse turistatérképe lapuljon a hátizsákban. 
Jó hír a terepfutóknak, hogy ők, a bicajosokkal ellentétben teljesíthetik a penzumot. 
Persze akinek túl nagy falatnak tűnik a 100-as, az választhat rövidebb túrát is, a Kinizsi 40-et, illetve 25-öt. S ha ott sikerrel jár, talán legközelebb kedvet kap a csúcstúrához is. 
cs
2007.05.11
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.