Spielbergéké a Tintin-film

A legújabb hírek szerint Steven Spielberg és A Gyűrűk Ura rendezője, Peter Jackson közösen álmodják majd vászonra a belga képregényfigura, Tintin kalandjait.
A Variety filmes szaklap jelentése szerint a fiatal riporter meséjét a két alkotó három nagyjátékfilmben valósítja majd meg: Spielberg és Jackson is rendez egy-egy Tintin-filmet, azt pedig, hogy a harmadik művet ki forgatja, a most született megállapodás szerint később döntik csak el. 
 
A belga művész, Hergé alias Georges Rémi által 1929-ben megalkotott figurát Peter Jackson Weta Digital nevű speciális effektes csapata kelti majd életre 3-D animáció segítségével. A Weta a hírek szerint máris prezentált egy 20 perces tesztanyagot, melyen az látható, hogy néz majd ki a kész animációs filmben Tintin, az ifjú riporter. 
 
„Azt szeretnénk, ha Tintin kalandjai a vásznon az élőszereplős filmek realitásához kerülnének közel” – nyilatkozta Spielberg, aki régi rajongója Tintinnek és barátainak (azaz a kis riporter Snowy nevű kutyájának és Haddock kapitánynak), és aki már 25 éve készül filmre vinni Hergé 1929 és 1976 között született képregénysorozatának 23 albumát, melyet több mint 50 nyelvre fordítottak le, és a becslések szerint 200 millió példányban adtak el. 
 
A Tintin-film munkálatait azonban mindkét rendező csak ez év végén tudja elkezdeni, hiszen Spielbergnek még addig el kell készítenie az Indiana Jones negyedik részét, Jackson pedig jelenleg a Lovely Bones című regényadaptáción dolgozik. 
 
 
 
(bbc.co.uk) 
2007.05.17
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.