Kedvenc helyek

Radiohead: Airbag / How Am I Driving?

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (19)
(Parlophone / EMI)

A Hail To The Thief című legutóbbi sorlemezt követő tízszámos Com Lag (2plus2isfive) japán minialbum kapcsán már szóba került, hogy a Radiohead brit kiadású maxijai B-oldalas dalaiból a világ más piacai számára is készít válogatásokat. Az Airbag / How Am I Driving? című hétszámos EP például az oxfordi zenekar Grammy-díjjal jutalmazott kulcslemezének, az 1997-es OK Computernek az idejéből csemegéz ritkaságokat, melyek már a Kid A és az Amnesiac (illetve a Thom Yorke-féle The Eraser) világát előlegezték meg. Az Amerikában eredetileg 1998-ban kiadott gyűjtemény most végre Magyarországon is hivatalos terjesztést kapott.
Az elmúlt 15 év egyik legfontosabb brit zenekara, a 2006-os Szigetet is meghódító Radiohead mindig is híres volt izgalmas B-oldalas felvételeiről, elég csak utánaolvasni itt az est.hu-n az ezredforduló óta megjelent Pyramid Song, Knives Out, There There vagy Go To Sleep maxiknak. Az azokat megelőző 1997-98-as kislemezek, a Paranoid Android, a Karma Police és a No Surprises B-oldalas szerzeményeiből hat darabot megtalálunk az eredetileg az amerikai piacra készült Airbag / How Am I Driving? című 25 perces EP-n is, az OK Computer nyitódalaként ismert Airbag mögé felsorakoztatva. Az olyan kísérleti dalok, mint a Meeting In The Aisle, az effektezett zongorával játszó Palo Alto vagy a baljós hangulatú Melatonin már előrevetítik a Radiohead experimentális korszakát (és Thom Yorke szólóanyagát), de közben önmagukban is megállják helyüket: ha az OK Computerre még nem is, de az Amnesiac albumra például simán felfértek volna ezek a számok. 
Hó Márton
2007.06.01
|


Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
First Festival Mexicano - ma délután és este. Sörbemutató zene és ételek. Itt ma jó lesz bulizni! #cornjuan #firstfestivalmexicano #mexikó #mexikóisör #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.