Seraphim Falls - A múlt szökevénye

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (26)
Pierce Brosnan nyulat süt egy havas dombtetőn, de már nem ő eszi meg, mert közben színre lép Liam Neeson is négy fejvadász társaságában.
A már ki tudja mióta folyó üldözés folytatódik, és a film harmadánál kezdünk csak információkat kapni, miért az egész. A nagyon is hagyományos alaphelyzetből további meglepetések kerekítenek zavarba hozó filmet: a két ír színészen kívül a film epizódszerepeiben is olyan arcokat ismerhetünk fel, akiket nem szoktunk szőrösen-koszosan vadnyugati tájakon látni; és a fekete-fehér erkölcsi világkép helyett itt nehéz hová tenni a szereplőket. 
 
Az utóbbi három évtizedben készült westernek nagy része (mint például a Nincs bocsánat) a hagyományos sablonok csavargatásával újabb és újabb nekrológot fogalmaz a sokszor eltemetett műfaj sírköve felett. Davin Von Ancken tévés rendező első nagyjátékfilmje ehelyett inkább felhasználja a western eszköztárát, jellegzetes helyszíneit (a Sziklás-hegységtől a kihalt prériig), figuráit (telepes, prédikátor, bankrablók, vasútépítők) és helyzeteit, főként a végső leszámolás központi jelentőségű szituációját, hogy valami új formában nagyon is ősi bölcsességet fogalmazzon meg az élet nagy dolgairól, mint a megbocsátás és az újrakezdés. 
 
 
 
Kiadás: Magyar, angol DD 5.1-es hang, magyar felirat, extra pár magyar feliratos interjú a rendezővel és Neesonnal, forgatási jelenetek, előzetes. 

Seraphim Falls, 2006 * 107 perc * Budapest Film * (16)
nelson
2007.06.19
|
Seraphim Falls
amerikai háborús film, 115 perc, 2006
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.