Dr. Moreau szigete (1996)

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (5)
„Az Ő háza a Gyötrelem háza.
Az Ő keze alkot.
Az Ő keze sebez.
Az Ő keze gyógyít.”
(H. G. Wells: Dr. Moreau szigete)
H. G. Wells 1896-ban megjelent regényét eddig háromszor filmesítették meg. Először 1933-ban Az elveszett lelkek szigete címmel, Lugosi "Drakula" Béla főszereplésével. Ezt követte negyvennégy évvel később a Dr. Moreau szigete, amelyben Burt Lancaster és Michael York játszotta a főszerepet, majd száz évvel a regény megjelenése után John Frankenheimer (Ronin) vitte vászonra a sztorit.

Dr. Moreau előkelő helyet vívott ki magának az őrült tudósok panteonjában, bár kétségtelen, hogy neve nem csillog olyan fényesen mint Dr. Jekyllé vagy Dr. Frankensteiné. Moreau doktor (Marlon Brando; Keresztapa- trilógia) önkéntes Robinson egy trópusi szigeten, ahol zavartalanul végzi borzalmas kísérleteit. A tudós állatokból próbál embert faragni. A szigeten rajta kívül csak egy ember él, Montgomery (Val Kilmer; Doors), aki segít Moreaunak fékentartani az "állatembereket". A féllények egy napon fellázadnak alkotójuk ellen, és úgy tűnik, a testükbe operált sokkoló sem állíthatja meg őket.

fujisan
2007.07.18
|
The Island of Dr. Moreau
amerikai kalandfilm, 92 perc, 1996
Színész:

Marlon Brando
(Dr. Moreau)

Val Kilmer
(Montgomery)

David Thewlis
(Edward Douglas)

Fairuza Balk
(Aissa)

Ron Perlman
(Törvénymondó)

Temuera Morrison
(Azazello)

Marco Hofschneider
(M'Ling)

Mark Dacascos
(Lo-Mai)

Peter Elliott
(Assassimon)Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.