L’ecsó

est.hu:
10/10
|
olvasói
9/10 (630)
Amerikából nézve romantikusnak és felemelőnek tűnhet, hogy egy patinás párizsi vendéglőben egy Remy nevű cuki patkány a főszakács, itthon azonban - ismerve a hazai vendéglátás általános állapotát - inkább kapitalista-realista helyzetképnek tetszik a fenti felállás, olyannyira, hogy néhány turistakopasztó nagyiparos talán már fel is jelentette a Pixar Animációs Stúdiót önéletírása ellopásáért.
Pedig ha valaki teljesen tiszta ebben a történetben, az kétségkívül az író-rendező Brad Bird (A hihetetlen család) és bandája, ők ugyanis mindent megtettek azért, hogy a jövőben egy patkányra se tudjunk haragudni - feltéve, hogy jól főz. 
 
Történetünk hőse, a kis Remy nemcsak különleges szaglásával tűnik ki az apja vezette patkánycsapatból, de a kifinomult konyhaművészet iránti rajongásával is. Amikor egy menekülési akció során a kis kuktanövendék elszakad a többiektől, a csatornarendszer furfangjának köszönhetően Párizsban köt ki, ráadásul szellemi atyja, a néhai Gusteau éttermének közvetlen szomszédságában. Több sem kell megszállott barátunknak: fergeteges kalandok árán szövetséget köt az ügyetlen konyhalegénnyel, Linguinivel, és hamarosan (titokban) együtt vezetik az éttermet. Csakhogy - miként minden üzletágban - a vendéglátásban is sok az ellenség, ezért idővel kénytelenek felfedni titkukat, és kiállni a szakkritikusok és a barátság igaz próbáját. 
 
A Pixar a Némó nyomában óta nem készített ilyen okos, látványos és minden ízében tökéletes filmet, érdemes tehát félredobni a Shrek-határozót, és befizetni egy olyan menetre, ahol végre könnyünk-nyálunk egybefolyik!  
csmozi
2007.07.25
|
Ratatouille
amerikai animációs film, 110 perc, 2007
Egy Rémy nevű patkányka Párizsban csinál szakácskarriert, és menti meg a város legjobb éttermét. Minden ízében tökéletes filmcsemege szívvel-lélekkel elkészítve.
Rendező:

Brad Bird

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2007. augusztus 2.
(13 kép)


Film premierek

A hőlégballon

német történelmi dráma, 120 perc, 2018

Anyák napja

francia vígdráma, 101 perc, 2018

Bosszúállók: Végjáték

amerikai akciófilm, 181 perc, 2019

Sarkvidék

izlandi kalandfilm, 98 perc, 2018
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Filmek a TV-ben
18:05
Kundo - A féktelenség kora
dél-koreai akciófilm, 2014
18:15
Egy cipőben
amerikai vígjáték, 2005
18:15
Halálos iramban 7.
amerikai akciófilm, 2014 (ism.)
18:35
Férfibecsület
amerikai filmdráma, 2000
18:35
A faun labirintusa
amerikai-mexikói-spanyol fantasy, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.