Nem pislog Hopkins

Anthony Hopkinst többen is azzal vádolták, a Lecter-figurát mentette át új thrillerébe, a Törésbe. A színész szerint azonban csak egyvalami közös a két karakterben...

Kapcsolódó cikkek

Még be sem mutatták Anthony Hopkins új thrillerét, a Törést (Fracture, hazai bemutató: augusztus 16.), amikor néhány kritikus már azt rótta fel a színésznek, hogy új filmjében egy régi, sikeres figuráját, Hannibal Lectert éleszti újra. A színész azonban felháborodottan tiltakozott – és mindenkit arra kért, várja meg a bemutatót, mielőtt ítéletet mond. 
 
„Túlzás volna azt állítani, hogy akit itt játszom, Hannibal Lecter rokona. Ez egy másfajta thriller, másfajta figurákkal. A régi Hannibal-szerepemből csak egyetlen egy trükköt használtam föl a mostani megformálásához. Akkor tanultam meg úgy nézni, hogy nagyon hosszan nem pislogok. Ez talán fel sem tűnik a nézőnek, mégis fenyegetően és kísértetiesen hat. Ezt most is bevetettem: a Törésben egyetlen filmkockán sem pislogok. De ettől még nem lettem újra Hannibal” – jelentette ki a kissé sértődött Hopkins. 
 
 
 
(IC Press) 
2007.08.06
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.