Anyádat is

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (5)
Nyár, kamaszkor és mértéktelen párzási ösztön… Első felütésre Cuarón filmje nagyjából ebben ki is merül, azonban ha az elsődleges képi szintnél mélyebbre merülünk, egy megejtően gyönyörű lelki road movie-t kapunk két gyerekes, de ivarérett sráccal, és egy szívszaggatóan magányos fiatal nővel.
Tenoch, és Julio elválaszthatatlan jóbarátok, bár gyökeresen más társadalmi osztály sarjai, de érdeklődési körük – ami nagyjából egy dologban ki is merül – összeköti őket. Igen, mint minden kamasz fiúnál, ez a kör erősen a csajokra korlátozódik, és velük kapcsolatban is egy bizonyos tevékenységi formára. Bár a srácoknak éppen van barátnőjük, de addig is, míg ők Európában nyaralnak, érdemes beújítani valami dögös, érettebb nőt, aki speciel Tenoch unokabátyjának gyönyörű felesége. A fiúk a tizenévesek nyers és ügyetlen szexuális nagyszájúságával zsongják körül a szép Luisát, aki nagy meglepetésükre végül igent bólint egy hármas tengerparti túrára. Innentől indul a road movie, ami azon túl, hogy csodás mexikói tájakon kanyarog, a lélek legrejtettebb mellékutain is átgázol, és lelkesen döngeti a még létező szexuális tabukat is. Hiszen sejthető, hogy a bűvös szám ebben a nemi leosztásban a létező összes variációs felállást kimeríti majd…
 
A vad és erősen pornográf jelenetek, a posztmodern narrációs múltidézés, és az érzéki és érzékeny megközelítés folytonosan váltakozó lüktetése egészen egyedi ritmust ad ennek a – műfajilag leginkább mélylélektani soft-pornónak besorolható – filmnek. A három tragikusan magányos lélek útja és egymásba gabalyodása csak mélyíti a szakadékot közöttük, a mámoros pillanatok pedig veszélyes kitárulkozási lehetőséget rejtenek magukban, itt elsősorban a lelkek csupaszsága vágja mellbe az embert, nem a testeké.
Cuarón filmje lehet, hogy hatásvadász, lehet, hogy túlságosan is nyers és szájbarágó, de megindít, felkavar, és elborzaszt, vagyis tökéletesen működik a befogadói szinten… 
 
 
macsek
2007.08.06
|
Y tu mamá también
mexikói filmdráma, 105 perc, 2001
Mire megy két túlfűtött legényke egy érett nővel az eszményi tengerparton? Macsó kamaszálmok a nyers valóság tükrében - hahotázós, mellbevágós dráma Aztékföldről.
Rendező:

Alfonso Cuarón

Színész:

Ana López Mercado
(Ana Morelos)

Gael García Bernal
(Julio Zapata)

Nathan Grinberg
(Manuel Huerta)

Diego Luna
(Tenoch Iturbide)

Maribel Verdú
(Luisa Cortés)

Artúro Ríos
(Esteban Morelos)

Diana Bracho
(Silvia Allende de Iturbide)

Forgalmazza: Budapest Film
(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.