Johnny Mnemonic - A jövő szökevénye

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (4)
A Johnny Mnemonic William Gibson, (Neurománc) a cyberpunk atyjának, esetleg pápájának regénye alapján készült, és a szájberpapa írta a forgatókönyvet is. A főszerepet játszó Keanu "Neo" Reevesnek már a Mátrix előtt is belepiszkáltak az agyába.
Mnemonikus János 1981-ben, három évvel a nagysikerű, 6.5 millió példányban elkelt Neurománc előtt született. A film főhőse JM (Keanu Reeves; Mátrix) egy XXI. századi csempész, aki a kor követelményeinek megfelelően nem cigarettával, vagy hamisított márkás ruhaneművel bizniszel, hanem információval. A fontos infókat Johnny nem speciális adathordozókon, hanem a saját agyában szállítja.
 
Mivel ebben az üzletben komoly pénzek cserélnek gazdát, Johnny még arra is hajlandó volt, hogy töröltesse emlékeinek egy részét, így agya több pénzzé tehető adatot képes tárolni. Johnny komoly bajba kerül, amikor egyik megbízója kétszer annyi információt plántál belé, mint amennyit szabadna, ráadásul a fejében levő értékes adatok a Yakuza érdeklődését is felkeltik.


fujisan
2007.08.22
|
Johnny Mnemonic
amerikai akciófilm, 92 perc, 1995
Rendező:

Robert Longo

(2 kép)


Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.