Amit tudni akarsz a szexről (de sosem merted megkérdezni)

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (5)
"Aligha láthatja mindenki úgy a szexet, mint én, olyan szürrealisztikus és humoros módon... Úgy kezeltem a témát, mintha a szarvasmarha-tenyésztésről készítettem volna a filmet"- mondta Woody, aki a film kedvéért még spermának is beöltözött.
A Minden, amit tudni akarsz a szexről könyvként kezdte pályafutását. Az amerikai Dr. Veres Pál, Dr. David Reuben könyve 1969-ben jelent meg, és mivel ez volt az első szex kézikönyv, hamarosan hihetetlen népszerűségre tett szert, 52 nyelvre fordították le, és több mint 150 millió példányban kelt el.

Reuben nem volt elégedett a Woody-féle adaptációval: "Nem tetszett, mert szexuális tragédiának éreztem. A film valamennyi epizódja egy-egy szexuális kudarc krónikája, ami szöges ellentéte annak, ami a könyvben áll." Nemcsak Reuben doktor fitymálta le a filmet, a kritikusok többsége sem rajongott érte, de volt olyan is, aki Woody eddigi "legmaróbban mulatságos filmkomédiája" -ként emlegette.

Az Amit tudni akarsz... hét rövid epizódból áll, amelyekből többek között azt is megtudhatjuk, hogy mi a szodómia, ki számít perverznek, és mi is történik pontosan magömlés közben.


fujisan
2007.08.30
|
Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask
amerikai vígjáték, 85 perc, 1972
Woody Allen bámulatos szereposztással áll elő. Gene Wildert, Tony Randallt és Lynn Redgrave-et láthatjuk néhány karcolatszerű jelenetben, melyek hisztérikus vidámsága a szexualitás szokatlan örömeit (és fájdalmait) rejtik.
Rendező:

Woody Allen

Színész:

Woody Allen
(Victor / Fabrizio)

Tony Randall
(operátor)

Gene Wilder
(Dr. Ross)

Burt Reynolds
(kapcsolótábla)

John Carradine
(Dr. Bernardo)

Louise Lasser
(Gina)

Anthony Quayle
(a király)

Lynn Redgrave
(a királynő)

Lou Jacobi
(Sam Musgrave)Filmek a TV-ben
18:10
Nélküled nem megy
amerikai vígjáték, 2007
18:15
A tolmács (2018)
kubai filmdráma, 2018
18:20
Amit nem akarsz tudni a szüleidről
amerikai vígjáték, 2019
18:45
Aurora Borealis: Északi fény
magyar filmdráma, 2017
18:45
Trükkös gyémántrablás
angol-luxemburgi krimi, 2007
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
06:25
Mao Mao: Tiszta Szív hősei
2019, I. évad, 102. rész: A tökéletes kaland
06:25
Sam, a tűzoltó
VI. évad, 24. rész
06:26
A Tom és Jerry-show
2014, III. évad, 172. rész: Botcsinálta szerelő
06:30
Bébi úr újra munkában
I. évad, 5. rész
06:30
Hupikék törpikék
amerikai-belga rajzfilm-sorozat (ism.)
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.