Frances Mayes: Egy év a világban

olvasói
6/10 (3)
Toszkána szerelmese régi ismerősünk, hiszen életét nemcsak könyveiből - Napsütötte Toszkána, Édes élet Itáliában, Szép Toszkána - ismerhetjük, hanem a filmvászonról is, miután Hollywood lecsapott a bestsellerré vált első kötetre.
Frances Mayes most elhagyja imádott Bramasoléját - amely sokakat csábított külföldön házvásárlásra -, és férjével nyakukba veszik a világot. A naplószerű beszámolóból Spanyolország, Portugália, Franciaország, a Brit-szigetek, Törökország, Görögország, Észak-Afrika és Dél-Olaszország történelme, kultúrája és művészete - különös tekintettel a konyhaművészetre - elevenedik meg az olvasói előtt, méghozzá olyan szemléletesen, hogy szinte orrunkban érezzük a fűszerpiacok, a tenger vagy a tökéletes kávé illatát.
 
Az ismerős helyszíneket nosztalgiával idézzük fel az írónő beszámolója alapján, s sürgető vágyat érzünk, hogy ahol még nem jártunk, oda minél hamarabb elutazzunk. 
 
 
Tericum Kiadó, 488 oldal, 2970 Ft
cs
2007.09.03
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.