Nancy ül a fűben – 1. évad

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (20)
A némileg a Fűbenjáró bűn című brit komédia alapötletére emlékeztető helyzetet az amerikai alkotók vicces sorozattá fejlesztették.
Bár a sorozat főcíme (melyben a figurák hajszálra egyforma házaikból indulnak reggeli futásra, majd arctalan kis katonákként menetelnek be kávéjukért a kávézóba stb.) és gyermeteg, gyermekdalra emlékeztető főcímdala (Malvina Reynolds: Little Boxes) arra utal, hogy az Agrestic nevű kaliforniai városkában az élet minden bonyodalomtól mentes és minden polgár egyforma – egyvalaki biztosan kilóg a sorból: Nancy Botwin, a ránézésre takaros háziasszony két fiúgyermekkel ugyanis fűárusítással tartja el magát és családját. 
 
Habár a Nancy ül a fűben kiindulópontja kísértetiesen emlékeztet a Fűbenjáró bűn című remek vígjátékéra (a főhősnő itt is megözvegyülése okán kezd el marihuánadílerkedni, csak a két füves özvegy életkorában van eltérés: Nancynk sokkal fiatalabb, harmincas évei végén járhat), a későbbiekben jócskán elkanyarodik a film cselekményétől, és nagyszerű kis elegyet ad ki, amely a sitcomot vegyíti a szappanoperával és a fekete komédiát a társadalmi szatírával – mindezt egy olyasféle helyszínen, mint a Született feleségek csak látszólag idilli kertvárosi környezete. 
 
A Született feleségek és a Sírhant művek modorában készült darab ugyan közel sem tökéletes (groteszk fordulatai például néha teljességgel megalapozatlanok és valószerűtlenek), már az első évad 10 része alatt ugyanannyira rákapunk majd, akárcsak Nancy ügyfelei Nancy árujára. A befejező epizód ráadásul olyan méretes cliffhangerrel zárul, hogy alig várjuk a következő évad megjelenését, és nagyon irigyeljük a fizetős csatorna azon nézőit, akiknek volt már szerencséjük a folytatáshoz. 
 
 
Kiadás: 
Magyar sztereó, angol DD 5.1-es hang, magyar, angol és még hétféle felirat. Az eredeti nyelvű extrák közt egy werkfilmszerűségen, egy videoklipen és egy bakiparádén kívül főleg a receptek és audiokommentárok sokasága nyűgöz le. A korongon rengeteg füves süti és egyéb marihuánás finomság elkészítésének leírása található, ami pedig az audiokommentárokat illeti: öt stábtag mond fel külön-külön összesen hatot – mindenki a maga stílusában és tempójában (a sorozat kiötlője, Jenji Kohan például nagyokat hallgat, míg a Conradot alakító színész, Romany Malco még a főcímdalt is lelkesen énekli). 
 
Weeds – First Season, 2005 * 271 perc * Fórum Home Entertainment * (16) 
fürkész
2007.09.08
|


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
18:15
Koreai rulett
dél-koreai akciófilm, 2013
18:25
Csokoládé
angol romantikus film, 2000
18:30
Virágvölgy
magyar film, 2018
18:35
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
18:40
Fák jú, Tanár úr! 3.
német vígjáték, 2017
Ma 15:00-től Zurgó együttes a Mesterségek Ünnepén, 21:00-től meg táncház velük! @mestersegekunnepe #mestersegekunnepe #zurgoegyuttes #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.