Psycho Mutants

Dunaföldvár, Rákóczi utcai nagyszínpad, 2007. szeptember 14. 21:00
olvasói
8/10 (9)
Az első, amire felfigyelsz, az valószínűleg az énekes hangja. Nemcsak azért, mert az összes róluk szóló írás előszeretettel példálózik vele, és nemcsak azért, mert saját maguk is sarokpontként jelölik meg a zenekarban, hanem azért, mert tényleg, ez egy magával rántó figura hangja – erőteljes színpadi jelenléttel, ösztönös megjelenéssel és remek impulzusokkal fűszerezve.
A második, amire felfigyelsz, az a zenekar egybefonódó lüktetése. A ritmusszekció erőteljes, de nem hivalkodó. A gitártémák pszichedelikusak, de nem túljátszottak. A tangóharmonika és a trombita markáns vezérfonalakat visz, amikor kell, de soha nem ül rá a zene egészére.
 
A harmadik, amire felfigyelsz, hogy mennyire szerethető a zenekarban az a ma már elég ritka jelenség, hogy valaki nemcsak visszaadja a gondosan csiszolgatott hangfelvételek varázsát, hanem egyenesen brillírozik, ha színpadra áll. Mert a Psycho Mutants pontosan ilyen. Ha élőben látod őket, nem igazán érdekel, hogy valaki szerint túl artisztikusak, egyébként meg csak jól összerakott, de kiszámítható country az egész programjuk. Vagy, hogy ilyen világot már Nick Cave is teremtett, minek egy kópia. Az igazság az, ha megnézed őket, és hajlandó vagy fogékony lenni, garantáltan be fognak szippantani a maguk kis varázslatos világába. És nagyon fogod várni az ősszel megjelenő első hivatalos albumukat… 
Endi
2007.09.10
|


Fesztiválok

Budapest Pride 2019 Budapest, 2019. június 7. - július 7.

Szánsájn fesztivál 2019 Budapest, 2019. június 13. - július 3.

Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.