Berényiék nem mennek ki a divatból

36. heti nézettségi adatok
Azt hiszem, nem szolgálhatok meglepetéssel, de azért elmondom, hogy a Barátok közt ismét lemosta ellenfeleit a színről, mind a teljes lakosság, mind a fiatalok körében. A legnépszerűbb részt, a hétfőit 2 256 567-en látták, a közönségarány pedig 45, 1 százalékos volt. Ez szép.

Kapcsolódó cikkek

A második legnézettebb epizód a csütörtöki volt, ezt 2 188 334-en követték figyelemmel, viszont a közönségarány itt magasabb, 47,2 százalék, ami azt jelenti, hogy az éppen tévézők közül minden második ember Berényiéket választotta.  
 
Az első öt helyen a teljes lakosság körében tehát kirobbanthatatlanul a Barátok közt áll, majd a hatodik helyen a Fókusz következik. Hetedikként csatlakozik a listához a TV2 a keddi Aktívval, majd megint egy Fókusz szerepel a nyolcadik helyen. Kilencedikként ért célba a Szeszélyes című szórakoztató műsor, amely szintén az RTL saját gyártású műsora. A tizenegyedik helyen szerepel újra egy TV2-s műsor, mégpedig a Tények szerdai adása. Úgy látszik, a fél hetes hírműsorok versenyében még mindig a TV2 vezet, az RTL Klub hírei csak a Barátok közt után érdeklik a nagyérdeműt. Tizenkettedik lett a Jóban rosszban című szappanopera. Az első egészestés film csak a tizenharmadik helyen áll, az RTL Klub vasárnap esti filmje, Az utolsó gyémántrablás. A következő tíz helyen felváltva jönnek Fókusz, Jóban rosszban, Aktív és ehhez hasonló bulvárműsorok illetve sorozatok, huszonötödik lett a TV2 Ilyenek voltunk című nosztalgiaműsora, amely a csatorna fennállásának tizedik évfordulójára készült. Közönségarány szempontjából még meg kell említeni a Heti hetest és a Forma 1-es nagydíj közvetítését, az előbbi a harminckettedik helyen végzett 41 százalékos közönségaránnyal, míg az utóbbi csupán a harmincharmadik lett, a közönségarány azonban 47 százalékos volt.  
 
A fiatalok körében az első négy helyen a Barátok közt négy epizódja áll, az első két helyezett rész közönségaránya 52,1 illetve 53,3 százalékos volt, ami hihetetlenül nagy nézettséget jelent. Ötödik helyre befurakodott egy BK után következő Hírek, majd a hatodik helyet a Bk. maradék egy epizódja szerezte meg magának. Berényiéknél zajlanak az események. A fiataloknál Az utolsó gyémántrablás a hetedik helyre tudott beérni. Nyolcadik lett a Doktor House, a TV2-n futó sorozat igazán felcsigázza e korcsoportot. A Szeszélyes és a Fókusz sem hagyja hidegen a 18 és 49 év közöttieket, ugyanis ezek a műsorok is a lista első húsz helyek valamelyikét szerzik meg.  
 
A csatornák heti nézettségéből kitűnik az a már megállapított tény, hogy a délutáni műsorsávban a TV2 a nyerő, azonban a főműsoridőt rendre az RTL Klub nyeri, az Aktívot még megnézik, majd nyolckor átváltanak az RTL-re, és ott is maradnak. Még olyan filmek sem tudják elnyerni a nézők rokonszenvét, mint A nagy Lebowski, vagy a Sporttolvajok
bj
2007.09.11
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.