Rejtélyek szigete

est.hu:
4/10
|
olvasói
5/10 (22)
A Rejtélyek szigetéhez több különleges elvárás is kapcsolódik: egyrészt mivel egy 1973-as brit horrorklasszikus remake-je, másrészt mivel öt jelölést is magáénak tudhatott az idei Arany Málna-jelöléseken.
Edward Malus rendőr egy nap levelet kap egykori jegyesétől, melyben a nő arra kéri, jöjjön el hozzá egy elzárt kis szigetre, és ott segítsen megkeresni neki eltűnt kislányát. A férfi így is tesz, a titokzatos Summersisle szigetén azonban egy szektához hasonló közösséget talál, melynek kizárólag nők a tagjai, akik rendszeresen rejtélyes rituálékat tartanak (melyeket a filmben egyenesen röhejesen ábrázolnak). Hősünk gyanakodni kezd, hogy a zárkózott és kifejezetten ellenséges őslakosok tartják fogva a kislányt... 
 
A Rejtélyek szigetét már jócskán megelőzte a híre, mely szerint olyan legendásan rossz, hogy tekintélyes számú jelölést érdemelt ki az ellen-Oscarnak is nevezett, az év legrosszabb filmjeit „jutalmazó” Arany Málna-díjkiosztón (bár ezek közül egyiket sem tudta díjra váltani), sőt egyik legviccesebb jelenete a YouTube-on is keringett. 
 
Nagy csalódás éri azonban azt, aki úgy ül le a filmet megnézni, hogy most aztán valami nagyon-nagyon rosszat fog látni: a Rejtélyek szigete még ennyire sem izgalmas – egyszerűen egy jelentéktelen film, ami nem éri/érte meg a fáradságot (sem a nézők, sem a készítők részéről). A legérdekesebb az az egészben, hogy a művet az a Neil LaBute jegyzi, akinek kezei közül sikerültebb alkotások (Férfitársaságban, Gyere-csere – Egy erkölcstelen mese, Faragjunk férfit) is kerültek már ki. 
 
Értékes időnket tehát inkább tartalékoljuk igazán jó és igazán rossz filmekre, a Nicolas Cage-életmű újabb darabjából elég lesz megnézni a legjobb (pontosabban legviccesebb) jeleneteket, illetve külön azt is, melyben hősünk medvejelmezben behúz egyet egy nőnek
 
 
Kiadás: 
Magyar és angol sztereó hang, magyar felirat. Plusz pont a szinkronért, mivel Józsa Imre Nicolas Cage magyar hangja, és pontlevonás, mivel a borítóra nem tudták helyesen ráírni a főszereplő nevét. Extrák nincsenek a lemezen, csak DVD-ajánlók. 
 
The Wicker Man, 2006 * 98 perc * Best Hollywood * (16) 
fürkész
2007.09.15
|
The Wicker Man
amerikai-német thriller, 102 perc, 2006
Rendező:

Neil LaBute

Színész:

Nicolas Cage
(Edward Malus)

Ellen Burstyn
(Summerslsle nővér)

Kate Beahan
(Willow Woodward nővér)

Frances Conroy
(Dr. T.H. Moss)

Molly Parker
(Rose nővér)

Leelee Sobieski
(Honey nővér)

Erika-Shaye Gair
(Rowan Woodward)

Christine Willes
(Violet nővér)

(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.