Mese „virágnyelven”

Eger, Harlekin Bábszínház, 2007. október 17. 10:00
olvasói
(0)
Rózsa és Ibolya fájdalmasan gyönyörű történetét sokan feldolgozták már, többek között Arany János írt belőle nagyon szép mesét versben. Az egri Harlekin Bábszínház előadása is erre a különleges történetre és feldolgozásra épül.
A mese szerint a Tündérkirálynak volt egy csodálatosan szép lánya, Ibolya - és egy gonosz felesége. Ez a mostoha mindent elkövetett, hogy Ibolya életét balsorsúvá tegye. Amikor például kérők sorakoztak, lehetetlen próbák elé állította őket, mondván, hogy halállal lakol, aki nem tudja teljesíteni a három feladatot. Sok-sok ifjú lelte már halálát, amikor is megérkezett a palotához Rózsa, a királyfi. Azonnal beleszeretett Ibolyába. Szerelme viszonzásra talált, és Ibolya átsegítette őt a nehéz feladatokon. Aztán nem volt más választásuk, el kellett szökniük az udvarból. Ám a rút, gonosz mostoha útjukon is üldözőbe vette őket.
 
Az előadás során az Arany János által gyűjtött magyar népdalok is megszólalnak a meseszerű látvány mellett. 
E.
2007.09.19
|


Fesztiválok

Zsidó Művészeti Napok 2018 Budapest, 2018. május 28. - június 10.

Belvárosi Sörfesztivál 2018 Budapest, 2018. június 6 - 10.

Margó Irodalmi Fesztivál 2018 Budapest, 2018. június 6 - 10.

Múzeumok Éjszakája - Budapest 2018 Budapest, 2018. június 23., szombat

Játék
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három szomszédos királyság... Longtrellis Királynője (Salma Hayek) mindennél jobban vágyik egy gyermekre, semmilyen áldozattól nem riad vissza ennek érdekében – amikor pedig mágusok tanácsát követve, sötét körülmények között kap egyet, teljesen kisajátítja.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.