Indiana Jones 4.: tények és találgatások

Steven Spielberg filmjeinél bevett szokás, hogy a lehető legkésőbbi időpontig titokban tartják a részleteket, különösen ami a film cselekményét illeti – de az új Indiana Jones-film körül tapasztalható titkolózás minden korábbi példát felülmúl.
Ahogy az egyik főszereplő, Cate Blanchett – akinek természetesen a pontos szerepét sem tudjuk, és csak sejteni lehet, hogy a negatív hősnőt alakítja majd – elmondta az újságíróknak: „Ez a legtitkosabb film, ami valaha is készült. Még FBI-ügynökök is vannak köztünk a forgatáson!” 
 
Hála a nagy titkolózásnak és a negyedik rész hivatalos címe megszellőztetésének, máris elkezdődött a spekuláció a cselekményt illetően (vagyis bevált Spielberg és a producerként serénykedő George Lucas számítása), amelybe még egy harvardi professzor, Marc Zender is beszállt. 
 
Zender szerint a cím alapján – amely, mint arról korábban beszámoltunk, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága – valószínűsíthető, hogy dr. Jones több, mágikus erővel bíró, az ősi maják vagy egy még korábbi civilizáció által készített kristálykoponya nyomába ered valahol Közép-Amerikában. 
 
Csakhogy a koponyák egyszerre hozhatnak halált másokra és végtelen tudást birtokosukra, ami elég veszélyes kombináció. Mindez visszatérést jelentene az első részhez (amely szintén ebben a régióban játszódott), amit az is megerősít, hogy újra láthatjuk a vásznon Marion Ravenwoodot (Karen Allen), Indy régi szerelmét. 
 
Az új Indy-filmet – eredeti címén az Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skullt hazánkban a jövő év májusában mutatják be a mozik. 
 
 
 
(UIP) 
2007.09.20
|


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
18:05
Harry Potter és a félvér herceg
amerikai-angol fantasy, 2008
18:10
Gombos Jim és Lukács, a masiniszta
német családi film, 2018
18:10
A csodálatos Pókember 2.
amerikai akciófilm, 2014
18:15
Ricsi, a gólya
luxemburgi-belga-német-norvég-amerikai animációs film, 2016
18:15
Túl az Óperencián
amerikai kalandfilm, 1992
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.