Indiana Jones 4.: tények és találgatások

Steven Spielberg filmjeinél bevett szokás, hogy a lehető legkésőbbi időpontig titokban tartják a részleteket, különösen ami a film cselekményét illeti – de az új Indiana Jones-film körül tapasztalható titkolózás minden korábbi példát felülmúl.
Ahogy az egyik főszereplő, Cate Blanchett – akinek természetesen a pontos szerepét sem tudjuk, és csak sejteni lehet, hogy a negatív hősnőt alakítja majd – elmondta az újságíróknak: „Ez a legtitkosabb film, ami valaha is készült. Még FBI-ügynökök is vannak köztünk a forgatáson!” 
 
Hála a nagy titkolózásnak és a negyedik rész hivatalos címe megszellőztetésének, máris elkezdődött a spekuláció a cselekményt illetően (vagyis bevált Spielberg és a producerként serénykedő George Lucas számítása), amelybe még egy harvardi professzor, Marc Zender is beszállt. 
 
Zender szerint a cím alapján – amely, mint arról korábban beszámoltunk, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága – valószínűsíthető, hogy dr. Jones több, mágikus erővel bíró, az ősi maják vagy egy még korábbi civilizáció által készített kristálykoponya nyomába ered valahol Közép-Amerikában. 
 
Csakhogy a koponyák egyszerre hozhatnak halált másokra és végtelen tudást birtokosukra, ami elég veszélyes kombináció. Mindez visszatérést jelentene az első részhez (amely szintén ebben a régióban játszódott), amit az is megerősít, hogy újra láthatjuk a vásznon Marion Ravenwoodot (Karen Allen), Indy régi szerelmét. 
 
Az új Indy-filmet – eredeti címén az Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skullt hazánkban a jövő év májusában mutatják be a mozik. 
 
 
 
(UIP) 
2007.09.20
|


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
Fokvárosi nyár
német romantikus film, 2010
18:20
Sarkvidék
izlandi film, 2018
18:25
Waterworld - Vízivilág
amerikai kalandfilm, 1995
18:25
Mario
svájci film, 2018
18:40
Országúti bordély
amerikai filmdráma, 2010
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.