Kedvenc helyek

Muse, 30Y

Budapest, Papp László Bp Sportaréna, 2007. október 10.
A Muse még az Origin Of Symmetry turnéjának végén, 2002 nyarán – a Hullabaloo dupla DVD és CD megjelenése után nem sokkal – lépett fel a Szigeten (lásd az est.hu interjúját!). Az Absolution album 2003-2004-es koncertkörútjából kimaradt Budapest, de a Black Holes And Revelations aktuális turnéjából szerencsére nem.
A gitáros-énekes Matthew Bellamy, Chris Wolstenholme basszista és Dominic Howard dobos még 15-16 évesen, 1994-ben alakították zenekarukat a délnyugat-angliai Teignmouth-ban. A korai demóiktól a Showbiz című 1999-es első albumig terjedő időszakban még túlságosan is lerítt róluk a Nirvana, Jeff Buckley és persze a Radiohead hatása, de aztán hirtelen megtáltosodtak: a 2001-es Origin Of Symmetry prog-rockosan bombasztikus és virtuóz kompozícióival már egyéni hangjukra találtak és a legjobb koncertzenekarok közé léptek. A 2003-as Absolution aztán az amerikai befutást és ezzel a világsztár státuszt is meghozta a brit triónak, mely a progresszív rock, modern metál, indie és pop közönségből egyaránt képes volt rajongókat gyűjteni. Az énekesként és szólógitárosként (sőt néha billentyűkön is) elképesztő dolgokat produkáló dalszerző-frontember és feszes ritmusszekciója az Absolution turnéján sajnos elkerülte Magyarországot, ám a 2006 legjobb lemezei közt jegyzett Black Holes And Revelations immár másfél éve tartó koncertkörútja – a metálvirgáktól a funkos art-rockon át az űroperáig terjedő apokaliptikus repertoárjával – végül hozzánk is elér.  
 
Október 10-én este a Budapest Sportarénában a magyar előzenekar a pécsi 30Y lesz, mely Semmi szédítõ magasság című új albumán is bizonyította Matt Bellamyék iránti rajongását.
Déri Zsolt
2007.10.01
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.