Dermesztő szél

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (10)
Egy horrorfilmben a „Csak levágom az utat” mondat sohasem jelent semmi jót. Így van ez a Dermesztő szél névtelen hőseinek, két ideiglenes útitársnak az esetében is.
Egy egyetemista fiú és lány egy rozoga autóval szenteste előtt egy nappal elakad a hóban. Nincs semmi a környéken, csak a havas táj, az autó meg ők ketten. Mindez kellemesen (azaz szexuálisan) izgalmas is lehetne, de esetünkben inkább félelmetes, hiszen rémisztő alakok tűnnek fel a kocsi környékén. A főhősnő ráadásul egy picsogó picsa, a fiú pedig elég nyomasztó egy figura (vagy legalábbis titkol valamit). 
 
Gregory Jacobs horrorfilmje – melynek executive producerei közt George Clooney-t és Steven Soderbergh-et is ott találjuk – inkább az atmoszférával, a nyomasztó hangulattal és az információ visszatartásával operál, és főleg a nagyrészt egyetlen helyszín adta feszültséggel ér el hatást, mintsem a gyomorforgató és véres sokk-effektekkel. 
 
Habár az alkotók szerint a mű lényegében ugyanolyan, mint az elátkozott ház-sztorit feldolgozó horrorfilmek (csak itt elátkozott ház helyett elátkozott autó szerepel), filmjük semmilyen szempontból sem tekinthető hagyományos horrornak. 
 
A Szerelmem nyarában és Amerika számára Az ördög Pradát viselben felfedezett Emily Blunt és az Erőszakos múltban feltűnő Ashton Holmes kiemelkedő alakítást nyújtanak, melynek köszönhetően inkább a szinte vadidegen fiú és lány kapcsolatának alakulására esik a hangsúly, semmint a rejtély megfejtésére. A tragikus, szívbemarkoló zárlat miatt pedig a Dermesztő szél a végére inkább filmdrámaként, mint horrorfilmként működik. 
 
 
Kiadás: 
Angol és magyar DD 5.1-es hang, magyar, angol és még számtalan felirat. DVD-ajánlókon kívül az extra egy negyedórás werkfilm, melyben a szokásos dolgok mellett főleg a kemény forgatási körülményekről sztorizgatnak és oldott hangulatú, angol feliratos audiokommentár a rendezővel és a két íróval. 
 
Wind Chill, 2007 * 87 perc * Fórum Home Entertainment * (18) 
fürkész
2007.10.07
|


Film premierek

Solo: Egy Star Wars-történet

amerikai sci-fi, 135 perc, 2018

A fa alatt

izlandi vígjáték, 89 perc, 2017
Játék
A londoni Rory Ingham zavarba ejtően fiatal, ám máris a lábai előtt hever a szcéna. A 21 éves harsonás nemcsak hogy kiváló zenéket ír, de producerként is jeleskedik.
Filmek a TV-ben
18:05
Armageddon
amerikai katasztrófafilm, 1998
18:15
Jasper Jones
ausztrál thriller, 2017
18:50
Charlie angyalai: Teljes gázzal
amerikai akció, vígjáték, 2003
18:55
Impromptu
francia-angol vígjáték, 1991
18:55
Impromptu
angol-francia vígjáték, 1991
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.