Dermesztő szél

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (10)
Egy horrorfilmben a „Csak levágom az utat” mondat sohasem jelent semmi jót. Így van ez a Dermesztő szél névtelen hőseinek, két ideiglenes útitársnak az esetében is.
Egy egyetemista fiú és lány egy rozoga autóval szenteste előtt egy nappal elakad a hóban. Nincs semmi a környéken, csak a havas táj, az autó meg ők ketten. Mindez kellemesen (azaz szexuálisan) izgalmas is lehetne, de esetünkben inkább félelmetes, hiszen rémisztő alakok tűnnek fel a kocsi környékén. A főhősnő ráadásul egy picsogó picsa, a fiú pedig elég nyomasztó egy figura (vagy legalábbis titkol valamit). 
 
Gregory Jacobs horrorfilmje – melynek executive producerei közt George Clooney-t és Steven Soderbergh-et is ott találjuk – inkább az atmoszférával, a nyomasztó hangulattal és az információ visszatartásával operál, és főleg a nagyrészt egyetlen helyszín adta feszültséggel ér el hatást, mintsem a gyomorforgató és véres sokk-effektekkel. 
 
Habár az alkotók szerint a mű lényegében ugyanolyan, mint az elátkozott ház-sztorit feldolgozó horrorfilmek (csak itt elátkozott ház helyett elátkozott autó szerepel), filmjük semmilyen szempontból sem tekinthető hagyományos horrornak. 
 
A Szerelmem nyarában és Amerika számára Az ördög Pradát viselben felfedezett Emily Blunt és az Erőszakos múltban feltűnő Ashton Holmes kiemelkedő alakítást nyújtanak, melynek köszönhetően inkább a szinte vadidegen fiú és lány kapcsolatának alakulására esik a hangsúly, semmint a rejtély megfejtésére. A tragikus, szívbemarkoló zárlat miatt pedig a Dermesztő szél a végére inkább filmdrámaként, mint horrorfilmként működik. 
 
 
Kiadás: 
Angol és magyar DD 5.1-es hang, magyar, angol és még számtalan felirat. DVD-ajánlókon kívül az extra egy negyedórás werkfilm, melyben a szokásos dolgok mellett főleg a kemény forgatási körülményekről sztorizgatnak és oldott hangulatú, angol feliratos audiokommentár a rendezővel és a két íróval. 
 
Wind Chill, 2007 * 87 perc * Fórum Home Entertainment * (18) 
fürkész
2007.10.07
|


Film premierek

Nap nap után

amerikai romantikus filmdráma, 90 perc, 2018

Gringo

amerikai-ausztrál akcióvígjáték, 111 perc, 2018

Sherlock Gnomes

amerikai-angol animációs film, 87 perc, 2018

A hűséges

belga-francia-holland krimi, 130 perc, 2017
Játék
Mayer ezúttal legsikeresebb experimentális formációjával, a Nerve-vel érkezik az A38-ra.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
18:20
Pasifogó kísérletek
amerikai filmdráma, 2002
18:30
Simone
amerikai vígjáték, 2002
18:45
Pancser police
amerikai akcióvígjáték, 2010
18:55
Pokolba a szerelemmel
amerikai vígjáték, 2003
19:00
Viridiana
spanyol filmdráma, 1961
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.