Türelem Flandriában

Belgium első számú filmfesztiválján, a flandriai Ghentben Nemes Jeles László rövidfilmje indul a UIP-díjért. A Boldog új élet a World Cinema válogatásba, Kenyeres Bálint a 34. Ghenti Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijébe kapott meghívást.
Október 9. és 20. között rendezik meg Belgium első számú filmfesztiválját Ghentben. Az 1974-ben alapított Flanders filmfesztivál ma Belgium legnagyobb és legfontosabb nemzetközi filmes mustrája, amely öt moziban mutatja be közel 100 ezer nézőnek a kortárs filmművészet újdonságait. 
 
Nemes Jeles László Türelem című rövidfilmje a 34. Ghenti Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába kapott meghívást. A Türelem Nemes Jeles László első 35 mm-re forgatott munkája. A filmen „egy irodista nő precíz munkafolyamata – egy arc rezzenései” láthatóak. „És egy férfi, aki várja az ablakon túl.” 
 
Az irodista nőt Marjai Virág alakítja, az operatőr pedig Erdély Mátyás volt, aki többek között a világhírű Before Dawn című filmmel már elkápráztatta a nagyvilágot. Az Inforg Stúdióban készült Türelem producere Muhi András volt. 
 
A Türelem a 38. Magyar Filmszemlén a legjobb kisjátékfilm díját nyerte el, világpremierje a velencei filmfesztiválon volt. Nemes Jeles László rendezése Ghentben a legjobb rövidfilmet illető UIP-díjért versenyez. A trófea automatikus jelölést biztosít az Európa Filmakadémia rövidfilmes díjára. 
 
Az Európa Filmdíjas Before Dawnt jegyző Kenyeres Bálint a Flanders filmfesztivál héttagú zsűrijébe kapott meghívást. 
 
A ghenti seregszemle World Cinema válogatásában mutatja be Bogdán Árpád Boldog új élet című rendezését. A napjaink névtelen városában névtelen szereplőkkel játszódó műért Bogdán Árpád a legjobb elsőfilmnek járó Simó Sándor-díjat vehette át a legutóbbi Magyar Filmszemlén. 
 
 
 
(Magyar Filmunió) 
2007.10.11
|


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.