Dumbledore meleg

A Harry Potter-könyvek szerzője, J.K. Rowling egy felolvasóesten kijelentette, hogy a Potter-regények és -filmek egyik hőse, Dumbledore, a Roxfort varázslóiskola igazgatója meleg.
A coming out Rowling amerikai turnéjának New York-i, Carnegie Hall-beli állomásán történt a múlt pénteken, ahol az írónőt megkérdezték, vajon Dumbledore megtalálja-e az igaz szerelmet. 
 
„Dumbledore meleg” – hangzott a tömör válasz. A közönségnek egy pillanatra elállt a lélegzete, majd kitört a tapsvihar. „Ha tudtam volna, hogy ezzel ilyen boldoggá teszem az olvasókat, hamarabb is elárultam volna” – tette még hozzá Rowling, aki azt is elárulta, hogy az öreg varázslót évekkel korábban hatalmas csalódás érte, amikor szerelméről, Gellert Grindelwaldról kiderült, hogy a fekete mágia híve. 
 
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a rajongói honlapokon már régóta spekulálnak Dumbledore nemi identitásáról. Rowling maga pedig a hatodik Harry Potter-film, a Harry Potter és a félvér herceg munkálatai során árulta el az igazságot David Yates rendezőnek, ugyanis mikor belepillantott a forgatókönyvbe, észrevette, hogy abban található egy utalás egy hölgyre, aki korábban felkeltette Dumbledore érdeklődését. 
 
A melegek jogaiért küzdő szervezetek szóvivői örömmel üdvözölték a hírt, ugyanakkor csalódottságukat fejezték ki amiatt, hogy ez nem jelenik meg nyíltabban a Harry Potter-könyvekben és -filmekben. 
 
Rowling ugyanakkor elismerte, hogy ezzel további okot szolgáltat a tiltakozásra azoknak a keresztény csoportoknak, akik eddig is többször kikeltek – például a könyvekben ábrázolt boszorkányság miatt – a Harry Potter és szerzője ellen. 
 
A hetedik, a sorozatot lezáró Potter-könyv, a Harry Potter and the Deathly Hallows egyébként eladási rekordot döntött, amikor idén júliusi megjelenésekor 24 óra alatt 11 millió példányt adtak el belőle világszerte. 
 
Az ötödik regény alapján készült filmet, a Harry Potter és a Főnix Rendjét szintén júliusban mutatták be. A következő filmet 2008-ban láthatjuk a mozikban, míg a befejező rész várhatóan 2010-ben kerül vászonra. 
 
A meleg karaktert, Albus Dumbledore-t egyébként Michael Gambon játssza, aki a 2002-ben elhunyt Richard Harristől vette át a szerepet először a harmadik, Harry Potter és az azkabani fogoly címre hallgató filmben. A valóságban Gambon 1962-ben kötött házasságot feleségével, akivel van egy közös gyermekük is. Sőt a színész idén, 67 éves korában másodszorra is apa lett: 41 éves barátnője – akivel öt éve van együtt úgy, hogy közben feleségétől még nem vált el – ajándékozta meg az újabb gyermekkel. 
 
 
 
(bbc.co.uk) 
2007.10.22
|


Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
Menyhárt Jenő és ikonikus zenekara régi és új dalokkal hangol az ünnepekre.
Filmek a TV-ben
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:15
A rodeós
amerikai film, 2018
18:20
A szökevény
amerikai akciófilm, 1993
18:25
A múmia visszatér
amerikai akció-kalandfilm, 2001 (ism.)
18:30
A 22-es csapdája
amerikai háborús film, 1970
Ma este Cristina Branco a @momkult -ban. Portugál angyalhangú díva és fantasztikus zenészek veszik át a hatalmat a színpad felett. @cristinabrancoficial #cristinabranco #koncertajanlo #zeneajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.