Egzotikus tánc a Kölcseyben

Debrecen, Kölcsey Központ, 2007. november 10.
olvasói
5/10 (5)
Ősszel és télen is változatos programok várják a Kölcsey Központba látogatókat. A Nagyteremben például november 10-én megtekinthető a IV. Országos Hastáncfesztivál színvonalas műsora.
Az idei rendezvény különlegessége az, hogy ez alkalommal a hastánc kelléktárának a bemutatására fordítanak figyelmet az előadók. De természetesen a hastáncfesztivál eredeti célja is előtérben marad: a speciális tánc magas színvonalú előadása, technikájának bemutatása a nézők számára.
 
Idén is sokféle stílussal ismerkedhetünk: egyiptomi, perzsa, libanoni, török, indiai, andalúz, törzsi, saidi, kalighi táncokkal és az ezekhez kapcsolódó zenékkel. A rendezvény első részében az Estella Hastánc Stúdió győztesei és a verseny résztvevői táncolnak, a második részben sztárvendég lesz Ghazi Mona Dolores, aki Dubaitól kezdve Amerikáig a bejárta már a világot. Yasmina, a Táncművészeti Főiskola tanára különlegességgel lepi meg a debreceni közönséget, de itt lesz Tóth Beáta, aki Kairóban a Nil Group Fesztiválon első helyezést ért el, és az Ahlan wa Sahlan hastáncfesztiválon és versenyen 1500 indulóból a harmadik helyezést érte el. 
 
Aztán eljön még Mahasti, aki elsőként kezdett el hastáncot tanítani, és egy kicsit le is fordította „európai” stílusra, végül pedig, de nem utolsóként Kupovics Barbara (több külföldi műsora után) és Fernandez Alexis a latin tánc bajnoka párosban is táncolnak. 
E.
2007.11.07
|


Fesztiválok

Zsidó Művészeti Napok 2018 Budapest, 2018. május 28. - június 10.

Belvárosi Sörfesztivál 2018 Budapest, 2018. június 6 - 10.

Margó Irodalmi Fesztivál 2018 Budapest, 2018. június 6 - 10.

Múzeumok Éjszakája - Budapest 2018 Budapest, 2018. június 23., szombat

Játék
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három szomszédos királyság... Longtrellis Királynője (Salma Hayek) mindennél jobban vágyik egy gyermekre, semmilyen áldozattól nem riad vissza ennek érdekében – amikor pedig mágusok tanácsát követve, sötét körülmények között kap egyet, teljesen kisajátítja.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.