Egzotikus tánc a Kölcseyben

Debrecen, Kölcsey Központ, 2007. november 10.
olvasói:
5/10 (5)
Ősszel és télen is változatos programok várják a Kölcsey Központba látogatókat. A Nagyteremben például november 10-én megtekinthető a IV. Országos Hastáncfesztivál színvonalas műsora.
Az idei rendezvény különlegessége az, hogy ez alkalommal a hastánc kelléktárának a bemutatására fordítanak figyelmet az előadók. De természetesen a hastáncfesztivál eredeti célja is előtérben marad: a speciális tánc magas színvonalú előadása, technikájának bemutatása a nézők számára.
 
Idén is sokféle stílussal ismerkedhetünk: egyiptomi, perzsa, libanoni, török, indiai, andalúz, törzsi, saidi, kalighi táncokkal és az ezekhez kapcsolódó zenékkel. A rendezvény első részében az Estella Hastánc Stúdió győztesei és a verseny résztvevői táncolnak, a második részben sztárvendég lesz Ghazi Mona Dolores, aki Dubaitól kezdve Amerikáig a bejárta már a világot. Yasmina, a Táncművészeti Főiskola tanára különlegességgel lepi meg a debreceni közönséget, de itt lesz Tóth Beáta, aki Kairóban a Nil Group Fesztiválon első helyezést ért el, és az Ahlan wa Sahlan hastáncfesztiválon és versenyen 1500 indulóból a harmadik helyezést érte el. 
 
Aztán eljön még Mahasti, aki elsőként kezdett el hastáncot tanítani, és egy kicsit le is fordította „európai” stílusra, végül pedig, de nem utolsóként Kupovics Barbara (több külföldi műsora után) és Fernandez Alexis a latin tánc bajnoka párosban is táncolnak. 
E.
2007.11.07
|


Fesztiválok

Skandináv filmhét 2017 Budapest, 2017. október 25 - 29.

Csekkold! 3.0 – Cseh Színházi Fesztivál 2017 Budapest, 2017. november 3 - 5.

III. Open Fesztivál 2017 Budapest, 2017. november 13 - 18.

dunaPart 2017 Budapest, 2017. november 29. - december 2.

Játék
Őserő, profizmus, életigenlés – ezekkel a szavakkal jellemezhető Dr. Lonnie Smith orgonista pályafutása.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.