Priscilla, a sivatag királynője

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (10)
Három transzvesztita utazik az ausztrál sivatagban... Aki most egy viccre számít, az téved, ugyanis ez a Priscilla sztorija. Aki pedig ezek után azt gondolja, hogy Priscilla az egyik "kvázinő", az is téved.
Priscilla egy svéd gyártmányú (pont, mint Drebin hadnagy vibrátor szopó automatája) hatalmas, lepukkant busz, amely eleinte ezüstben, majd később rózsaszínben pompázik, és amit/akit három gazdája rogyásig pakol alkohollal, piperecuccokkal és női ruhákkal. Mert hát mi másra is lenne szükség a nagy ausztrál sivatag átszeléséhez?
 
A három "hölgy" - egyikük, Bernadette át is operáltatta magát - Sidneyből az ország közepén található, x száz kilométerre levő Alice Springsbe indul, ahol a helyi szálloda közönségét szeretnék megörvendeztetni műsorukkal. Útjuk során számos kalandba keverednek, és még a benszülötteknek is előadják műsorukat. Stephen Elliott (A tanú szeme) filmje számos díjat, köztük egy Oscart is nyert, de ha egyetlen egyet sem nyert volna, akkor is azt mondanám, hogy ezt ne hagyjátok ki.fujisan
2007.11.13
|
The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert
angol-ausztrál zenés vígjáték, 100 perc, 1994
Rendező:

Stephan Elliott

Színész:

Terence Stamp
(Ralph Waite)

Hugo Weaving
(Anthony Belrose)

Guy Pearce
(Adam Whitely)

Bill Hunter
(Robert 'Bob' Spart)

(8 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.