A Grace klinika

Szívtipró gimi az egyészégügyi intézményben
est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (164)
RTL Klub, kedd, 22.20

Épp, hogy elkapom a film elejét, nagyon kell figyelni, nehogy lemaradjak róla. Ilyenkor már hajalmosak egymásba folyni a sorozatok. Egyértelmű, hogy 20 másodperc alatt beazonosítom, melyikről is van szó, no de lemaradok a történésekről. Márpedig azok vannak – még ha nem is kell olyan extrém módon kapkodnom a fejem, mint Doktor House esetében.
Szerencsére Meredith Grey (Ellen Pompeo) egy kicsit lassabb karakter. Ő a sorozat kulcsfigurája, a narrátora, a főszereplője. Köré csoportosulnak a történések, események, tragédia és komédia. Fiatal, szép, kedves, aki kapcsolatra éhes, össze is kavarodik hát Shepperd dokival (Patrick Dempsey) – amit teljes mértékben meg is értünk, azonban a dolog nem ennyire egyszerű; a férfi nős. Ami némi reménysugarat jelent, hogy épp válni készül feleségétől, egy másik klinikai dolgozótól, Dr. Addison Forbes Montgomery sebésztől (Katie Walsh). A válás sem könnyű és a nő sem. Elsőre úgy tűnik, megeszi a férfit reggelire, de azért a helyzet talán menthető. Pontosan azért, mert a szálak a jó szappanoperához híven jelentősen gabalyodnak.
 
Dr. Addison azért is válik, mert majdnem véletlenül, mindenesetre többször dr. Marc Sloan (Eric Dane) ágyában feküdt le esténként. A plasztikai sebész persze nem egy férjtípus, kalandot kalandra halmoz a bugyuta bájgúnár. Sajnos elős körben majdnem minden nő fejét képes elcsavarni, de a lányoknak azért ő valójában cukormáz. Dr. Christina Young (Sandra Oh) a határozott, mégis folyton melléfogó figura a sorozatban. Tekintete sokszor a távolba réved, sokat mereng, kombinál. Mindent megtenne azért, hogy előre jusson, de az valahogy mégsem megy, az egy helyben toporgás annál inkább. Nem túl szimpatikus dolgokat csinál, valahogy mégsem válik ellenszenvessé. Izzie (Katherine Heigl) a buta szőke. Szerencsére azért nem teljesan így van, a második évadban kiderül, hogy az egykori bugyimodell egy összetett, érző szívű, intelligens lény. Ne ítéljünk hát első látásra! George O’Malley (T.R. Knight) vices gyerek. Az a típus, akire mindig számíthatnánk, megbízhatnánk benne, meg is bízunk, de sajnos egy potenciális férfitől valamiért mast várunk. Talán félreszocializálódtunk – ki tudja. Callie (Sara Ramirez) is így lehet vele, pedig cukik voltak együtt. Nem működött. Dr. Alex Karev (Justin Chambers) pedig – hogy csak a legfontosabb szereplőket emeljem ki – a tipikus antipatikus patikus. Nem, nem, ő csak egy gyakornok, akit mindenki szívből utál. Azonban megnyerő volt, ahogy megmentette, mert megnyugtatta egy ikerterhesség egyik még meg nem születő gyermekét egy létező vagy nem létező mérkőzés tudósításával… 
 
Ennyit a viszonyokról, nem veszedelmesek, de érdekesek annyira, hogy ne hagyjanak kedden este tanulni vagy bulizni. Vagy azt majd utána! Inkább a kapcsolatokra helyezi a rendező a hangsúlyt, ahogyan az a fenti történetmesélésből is kiderül, a betegek ügyei itt egyáltalán nem kerülnek előtérbe. Itt az orvos az ember, minden gondjával, bajával, titkával. 
 
Az angolul Grey’s Anatomy című sorozat, melynek első évadja 2005. március 27-én kezdődött el, Golden- és Emmy-díjas remekmű! Négy évad van már műsoron, a negyedikben azonban Kate Walsh már nem szerepel, mert egy másik tévésorozatban akasztja ki a kedves nézőket. 
Szálka Saci
2007.11.14
|
(8 kép)


Filmek a TV-ben
23:15
Desperado
amerikai akciófilm, 1995
23:30
Egy boltkóros naplója
amerikai romantikus vígjáték, 2009
23:35
Donyeci történetek
ukrán film, 2018
23:35
A szem tükrében
amerikai dráma, 2014
23:45
12 majom
amerikai sci-fi, 1995
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
23:10
Pat, a kutya
2017, I. évad, 4. rész: Kukackatasztrófa
23:12
Thomas, a gőzmozdony
IX. évad, 15. rész
23:15
Maggie és Bianca - Divatból jeles
I. évad, 3. rész: Kezdődik az iskola
23:15
Tündéri keresztszülők
VII. évad, 106. rész: Crocker sokkja / Szupernulla
23:17
Pat, a kutya
2017, I. évad, 5. rész: Eperpánik
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.