A falka

est.hu:
4/10
|
olvasói
6/10 (19)
Jaj nekünk, ha a visszaeső szexuális bűnözők egyszer mind összefognak! Ki tudja, milyen rémségek várnának minden ártatlan honpolgárra, és milyen kellemetlen látnivaló a nézőkre, ha mindez a mozivásznon történik.
A fenti, korántsem vicces felvetés gyakorlatilag garantálja, hogy feszült, de korántsem felhőtlen élmény vár A falka megtekintőire, és aki kicsit követte az elmúlt pár év filmes eseményeit, az tudja, hogy a rendező, Wai Keung Lau nem más, mint a zseniális Szigorúan piszkos ügyek készítője. Kicsit megkönnyítve a tájékozódást, ennek felhígításából készült A tégla című Oscar-díjas amerikai darab, és most egy duplacsavarral a hongkongi rendező egy ízig-vérig hollywoodi filmet készített, ráadásul a sorozatgyilkosos fajtából. Hőse, az erősen megcsömörlött Errol Babbage (Richard Gere) a körzetében élő visszaeső molesztálók, erőszaktevők és mutogatósok hivatalos megfigyelését végzi - ez az ő nyája vagy inkább falkája -, de olyan komolyan végzi a munkáját, hogy kényszernyugdíjba küldik.
 
Errol ugyanis hisz az elrettentésben, ha kell, munkaidő túl is igyekszik gondoskodni arról, hogy ezek az emberek nehogy (újra) kárt tegyenek bárkiben, és ezt a munkamorált igyekszik leendő utódjába, a zöldfülű Allisonba (Claire Danes) is beleverni. Szükségük is van minden csepp morálra, mert mint említettük, a visszaeső aberráltak könnyen összefoghatnak! A helyenként apokaliptikus felhangokkal és kissé irritáló képi világgal operáló krimit a meglepően jó alakítást nyújtó Richard Gere tartja össze - de neki könnyű, mert buddhista!
Vízer
2007.11.14
|
The Flock
amerikai thriller, 101 perc, 2007
Visszaeső szexuális bűnözők és szigorú felügyelőjük csapnak össze egy hongkongi rendezőzseni hollywoodi vendégmunkájában, túszdrámával és mindenféle furcsasággal.
Rendező:

Wai Keung Lau

Színész:

Richard Gere
(Errol Babbage)

Claire Danes
(Allison Lowry)

Ed Ackerman
(Louis Kessler)

Dwayne L. Barnes
(Vincent Dennison)

KaDee Strickland
(Viola Frye)

Ray Wise
(Bobby Stiles)

Avril Lavigne
(Beatrice Bell)

Matt Schulze
(Glenn Custis)

French Stewart
(Haynes Ownby)

Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2007. november 22.
(12 kép)


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
18:10
18:15
Fivérek
holland film, 2017
18:20
Sirály
amerikai vígjáték, 2018
18:20
Ed Wood
amerikai életrajzi film, 1994
18:30
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akcióvígjáték, 1995
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.