Sziklák szeme 2.

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (6)
A Wes Craven 1977-es eredetije alapján forgatott Sziklák szeme-remake-hez készült folytatás, melyben ezúttal a Nemzeti Gárda újonc katonái kénytelenek felvenni a harcot az új-mexikói sivatag 16-os szektorában tanyázó hegylakó mutánsok klánjával.
A Sziklák szeme tavalyi, első rést azért szerettük, mert nem okozott csalódást annak, aki egy igazi gusztustalan, gyomorforgató és hátborzongató horrorra vágyott. A Motellel ellentétben nemcsak ígérgetett – valóban szinte hányingert keltően undorítóra sikeredett. Aki ezt várja egy horrorfilmtől (vagy konkrétan ettől a horrorfilmtől), most is megkapja, amit akar, de attól még a Sziklák szeme 2. sajnos közel sincs olyan jó, mint az első rész. 
 
Mivel a sugárfertőzött szörnyszülöttek második generációjának potenciális áldozatai (tudósok és az őket őrző katonák) ezúttal már eleve a veszélyes zónában vannak, illetve a hamar érkező utánpótlás, a felvezetőben említett újoncok nem tévednek el, nem keverednek le a helyes útról, hanem célirányosan a szörnytanyára igyekeznek, így szinte rögtön elkezdődhet az öldöklés, ám az, hogy a hegyi mutánsok algoritmus-szerűen el-elvisznek/meg-megölnek egyet-egyet a katonák közül, hamar unalmassá válik. 
 
Az újdonság varázsát az hozhatná, hogy a rémek már nemcsak ölni vágynak, hanem degenerált génjeiket is tovább akarják örökíteni (ennek köszönhetően már a főcím előtti jelenet páratlanul ocsmány), így elsősorban a két katonanőre pályáznak, a figurák azonban nem működnek olyan jól, mint az első részben. 
 
A szörnyek is változatosabbak (a szimplán deformált quasimodók mellett most vannak „sziklaemberek” is, akik tényleg olyanok, mintha a sziklákból nőttek volna ki), és az is sokkal egyértelműbb, hogy szinte egyek a sziklával: benne élnek, mozognak, onnan bújnak elő, mintha egyenesen a részei lennének. Sőt olyan ügyesen tájékozódnak, rejtőzködnek és vadásznak a hegyek járataiban, hogy a film sziklabarlangokban játszódó klausztrofób jelenetei A barlang című brit horrort juttatják eszünkbe. 
 
De hiába a sok akció, mobilvécéből előmászás, pénztárca előhúzása az agyból, szemkinyomás, a torzszülött fejének péppé verése, az agyvelőben turkálás, a feszültségadagolás a Sziklák szemében jobban sikerült – és ez a műfaj a sokkolás mellett azért erről is szól. 
 
 
Kiadás: 
Magyar és angol DD 5.1-es hang, magyar, angol és további négy felirat. A magyar felirattal ellátott extrák közt van egy rövidfilm a mutánsokról (amiből megtudhatjuk, hogy a szörnyszülötteket játszó színészek az életben sem sokkal szebbek), egy érdekes anyag a két új Sziklák szeme-film eredettörténetét feltáró képregényről, egy interjú (amiben három filmfősulis kérdezgeti a producer-forgatókönyvíró Wes Cravent, aki a második rész scriptjét fiával együtt jegyzi), rövid és mérsékelten vicces bakiparádé, 3-4 percnyi kimaradt jelenet és egy, az eddigiekhez képest már nem sok újdonsággal szolgáló werkfilm. 
 
The Hills Have Eyes II, 2007 * 86 perc * InterCom * (18) 
fürkész
2007.11.17
|
(9 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
21:45
Tremors 2. - Ahová lépek ismét szörny terem
amerikai horrorvígjáték, 1996
21:50
Barátnők
amerikai dráma, 2017
21:55
Légió
amerikai horror, 2010
21:55
Bölcsek kövére 2. - A Klump család
amerikai vígjáték, 2000
22:00
Legbelső félelem
amerikai thriller, 1996
A rossz költészet világnapja van, írj bátran te is egy verset és kínozd vele a barátaidat/üzletfeleidet! #rosszkolteszetvilagnapja #augusztus18 #badpoemday #douglasadams
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.