Egon és Dönci

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (482)
Az ember legjobb barátja a kutya, de ha csak macskája van, nem kell szégyenkeznie, mert az űrben minden állat súlytalan. Az Egon és Dönci alkotói a legmodernebb technikai és művészi elvárásoknak megfelelően ötvözték a Mézga-Blöki és a Wallace-Gromit duót, hogy szórakoztassanak és okítsanak bennünket.
Egon, a feltaláló egy idilli birtokon él játékos és duci macskájával, Döncivel. Békésen kergetik a pillangókat és sütögetik a kolbászokat, mígnem egy nap be nem ülnek Egon házi gyártású űrhajójába, és útnak nem indulnak, hogy hozzájuk hasonló élőlényeket találjanak. Egon és Dönci ugyanis nem a Földön él. Miként - bizonyos értelemben - a film alkotói sem: az egri animátorok baráti kommunaként álltak neki a munkának, és egy hagyományos animációs nagyjátékfilm költségeinek töredékéből hoztak össze egy olyan filmet, mely a legnagyobb amerikai 3D-animációs stúdióktól megszokott látványvilággal vetekszik.
 
A lelkes „garázsfilmesek” egy játékszoftverrel rajzolták meg az egész történetet, és szőtték át humorral a meglepő tanulsággal szolgáló űrkalandot. Az egri legények ugyanis nemcsak elszállni tudnak, de felelősen gondolkodni is: olyan vehemenciával kelnek ki a Föld amortizációja ellen, hogy attól még maga Al Gore is megszepenne, a Greenpeace pedig kapásból befizetné őket egy bálnalovaglásra. 
 
Úgy tűnik, a Macskafogó, a János vitéz és a Nyócker sikere után ismét büszkék lehetünk a magyar animáció űttörőire, akik nem ismernek határokat, ha a határtalant kell bemutatniuk. 
 
csmozi
2007.11.22
|
magyar animációs film, 80 perc, 2007
Egy feltaláló és macskája hihetetlen és tanulságos kalandjai a világegyetemben. Az eddigi legolcsóbb és legprofibb magyar 3D-animációs film.
Forgalmazza: HungariCom
Bemutató: 2007. november 29.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.