Chocolate Molten Cake - Chef László receptje

4 főre
elkészítési idő 15 perc
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 teáskanál liszt
1.5 evôkanál cukor
55 g keserû csoki
6.5 g teavaj (édes)
Vaniliáscukor és menta levél díszítésnek
A csokit és a vajat keverőtálba tesszük, és gőzfürdőben kiolvasztjuk (2-3 perc). Közben a tojást a tojássárgájával és a cukorral habbá verjük. Az olvasztott vajas csokoládét kikeverjük, és langyosan hozzáadjuk a fölvert tojáshoz.
 
Óvatosan belekeverjük a lisztet, lassan, spatulával összedolgozzuk. A képen látható briós tálakat kivajazzuk, vékonyan kilisztezzük, majd a csokis masszát ¾ -ig beletöltjük, és előmelegített sütőben, 230°C-on 5 percig sütjük. A tökéletes Molten Cake belül folyik. Ügyeljünk arra is, hogy a sütőből kivett sütemény még egy darabig kint is sül. Sütés után ajánlatos azonnal tálalni, hogy a belülről kifolyó csoki élvezhető legyen. 
 
Chef László
2007.11.27
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.