Chocolate Molten Cake - Chef László receptje

4 főre
elkészítési idő 15 perc
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 teáskanál liszt
1.5 evôkanál cukor
55 g keserû csoki
6.5 g teavaj (édes)
Vaniliáscukor és menta levél díszítésnek
A csokit és a vajat keverőtálba tesszük, és gőzfürdőben kiolvasztjuk (2-3 perc). Közben a tojást a tojássárgájával és a cukorral habbá verjük. Az olvasztott vajas csokoládét kikeverjük, és langyosan hozzáadjuk a fölvert tojáshoz.
 
Óvatosan belekeverjük a lisztet, lassan, spatulával összedolgozzuk. A képen látható briós tálakat kivajazzuk, vékonyan kilisztezzük, majd a csokis masszát ¾ -ig beletöltjük, és előmelegített sütőben, 230°C-on 5 percig sütjük. A tökéletes Molten Cake belül folyik. Ügyeljünk arra is, hogy a sütőből kivett sütemény még egy darabig kint is sül. Sütés után ajánlatos azonnal tálalni, hogy a belülről kifolyó csoki élvezhető legyen. 
 
Chef László
2007.11.27
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.