Kuszkusz saláta zöld paprikával és paradicsommal - Chef László receptje

6 főre:
2 húsos zöldpaprika
1 pohár víz
1 pohár kuszkusz
Só, őrölt fekete bors
250 g apró (cherry) paradicsom
1 kígyóuborka
Erőspaprika ízlés szerint
3 kanál koriander zöld levele apróra vágva
6 evőkanál olíva olaj (extra szűz)
5 evőkanál citromlé
1 kávéskanál őrölt köménymag
1 kávéskanál fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma (kinyomva)
Serpenyőben felforraljuk a vizet, és belekeverjük a kuszkuszt, lefedjük , tűzről levesszük és 10 percig állni hagyjuk. Közben a paprikákat kockákra vágjuk, az uborkákat megpucoljuk, végeit levágjuk, hosszában félbe vágjuk, magjait kidobjuk, és kockákra vágjuk. A paradicsomokat félbevágjuk.
 
Amikor a kuszkusz kihűlt, keverőtálba tesszük, belekeverjük a paprikát, paradicsomot, az uborkát és a friss koriander leveleket. Külön keverőtálban összekeverjük az olíva olajat a citromlével, az őrölt köménymaggal, a fűszerpaprikával és a fokhagymával. Ráöntjük a kuszkuszra, alaposan összekeverjük, sóval-borssal ízesítjük és hidegen tálaljuk.
Chef László
2007.11.27
|


Játék
George Clooney a neki szánt főszerepet átadta Oscar Isaacnak, és inkább rendezőként vetette bele magát az ötvenes években játszódó Suburbiconba. A Coen fivérekkel közös filmet a hozzáértők már most neves díjak várományosaként emlegetik.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.