Bűbáj

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (420)
Woody Allen kétségtelenül filmtörténelmet írt, mikor az Annie Hall című alapvetésben a manhattani realitástól félig-meddig elszakadva, rajzfilmfiguraként hallgatta Hófehérke gonosz mostohájának értekezését organikus problémáiról.
Az említett klasszikus megszületése után csaknem két évtizeddel Kevin Lima rendező úgy döntött, megalkotja az ötlet antitézisét, és az animált álomvilág kedvesen bugyuta karakterét teszi ki a nagyvárosi valóság megpróbáltatásainak. 
 
A film első tíz perce a klasszikus Disney-mesék összes kliséjét felvonultatja, melyek láttán egy Cartoon Networkön szocializálódott kisiskolást glicerinmérgezés alapos gyanújával szállítanának kórházba. A bonyodalom akkor veszi kezdetét, mikor a hazai mulatós nóták közismert diabolikus figurája, az anyós (pontosabban az anyósjelölt) elkezdi rossz szemmel nézni pici fia, Edward és Giselle királykisasszony bimbózó kapcsolatát. A vén csoroszlya végül fondorlatos húzással próbálja porba dózerolni a románcot: egy mágikus szakadékba taszítja a hercegnőt, aki a zuhanást követően napjaink New Yorkjában találja magát. Mivel eddigi otthonában a taxi fogalma legalább annyira ismeretlen volt számára, mint az emberi taplóságé, számos meglepetés éri. 
 
Bár ezen sorok írója a legtöbb családi mozi hatására a Kennedy-gyilkosság kapcsán is hajlandó lenne beismerő vallomást tenni, ez a film úgy él majd emlékezetében, mint a műfajhoz kötődő előítéleteinek eloszlatója. A Bűbáj amellett, hogy szórakoztató, a legzordabb lelkületű mozilátogatóval is képes elfogadtatni a Mikulás, a húsvéti nyuszi, de legfőképp a tündérek létének megkérdőjelezhetetlen voltát. 
 
kirsch
2007.11.28
|
Enchanted
amerikai vígjáték, 107 perc, 2007
Felturbózott Disney-mese élő szereplőkkel és csepegős-vicces közhelyekkel előadva.
Rendező:

Kevin Lima

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2007. december 6.
(10 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.