Tom Hanks gonosz lesz

Az Oscar-díjas színésznek saját bevallása szerint elege lett abból, hogy egyre csak szimpatikus átlagembereket formál meg, és sok mindent megadna azért, hogy végre egy igazi, klasszikus gonoszt alakíthasson...
Van olyan, hogy a közönségnek lesz elege egy színészből, de az is előfordul, hogy az illető egy idő után önmagával kerül ellentmondásba. Tom Hanks például fantasztikus karriert épített fel Hollywoodban azzal, hogy mindig szimpatikus átlagembereket játszott, de úgy tűnik, hogy most ő maga elégelte meg ezt az egyhangúságot (ami még mindig jobb, mintha a moziba járók vagy a szakma unná meg). 
 
Az Oscar-díjas színésznek lassan elege van a saját maga által kreált képből, és sok mindent megadna, hogy végre egy igazi, klasszikus gonoszt alakíthasson. Hanks már ki is nézte magának az ideális szerepet: Jagó karakterét az Othellóból. 
 
„Vannak olyan shakespeare-i gazfickók, akiket azonnal eljátszanék, ha adottak lennének a megfelelő körülmények” – mondta Hanks (és csak remélhetjük, hogy a megfelelő körülmények alatt nem a magas gázsit érti). 
 
A színész ettől függetlenül már meg is tette az első lépést a gonosszá válás útján, hiszen új filmjében, az igaz történeten alapuló Charlie Wilson háborújában azt a texasi kongresszusi képviselőt játssza, aki annak idején titokban felfegyverezte a szovjetek ellen harcoló afgán mudzsahedineket (s tettének ma is igen súlyosak a következményei). 
 
A magyar mozikba a jövő februárban bekerülő filmben két másik Oscar-díjas, Julia Roberts és Philip Seymour Hoffman lesznek Hanks partnerei. 
 
 
 
(UIP) 
2007.12.05
|


Film premierek

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

amerikai musical, 114 perc, 2018
Játék
A nagy sikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat néhány ismerős szövetségessel együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után…
Filmek a TV-ben
18:15
Hans Christian Andersen: Életem története 2.
amerikai családi kalandfilm, 2003
18:20
Brazilok
magyar vígjáték, 2017
18:30
Harmonium
japán filmdráma, 2016 (feliratos)
18:45
Támadás a Fehér Ház ellen
amerikai akciófilm, 2013 (ism.)
18:50
Mint a hurrikán
amerikai vígjáték, 1999
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.