Tom Hanks gonosz lesz

Az Oscar-díjas színésznek saját bevallása szerint elege lett abból, hogy egyre csak szimpatikus átlagembereket formál meg, és sok mindent megadna azért, hogy végre egy igazi, klasszikus gonoszt alakíthasson...
Van olyan, hogy a közönségnek lesz elege egy színészből, de az is előfordul, hogy az illető egy idő után önmagával kerül ellentmondásba. Tom Hanks például fantasztikus karriert épített fel Hollywoodban azzal, hogy mindig szimpatikus átlagembereket játszott, de úgy tűnik, hogy most ő maga elégelte meg ezt az egyhangúságot (ami még mindig jobb, mintha a moziba járók vagy a szakma unná meg). 
 
Az Oscar-díjas színésznek lassan elege van a saját maga által kreált képből, és sok mindent megadna, hogy végre egy igazi, klasszikus gonoszt alakíthasson. Hanks már ki is nézte magának az ideális szerepet: Jagó karakterét az Othellóból. 
 
„Vannak olyan shakespeare-i gazfickók, akiket azonnal eljátszanék, ha adottak lennének a megfelelő körülmények” – mondta Hanks (és csak remélhetjük, hogy a megfelelő körülmények alatt nem a magas gázsit érti). 
 
A színész ettől függetlenül már meg is tette az első lépést a gonosszá válás útján, hiszen új filmjében, az igaz történeten alapuló Charlie Wilson háborújában azt a texasi kongresszusi képviselőt játssza, aki annak idején titokban felfegyverezte a szovjetek ellen harcoló afgán mudzsahedineket (s tettének ma is igen súlyosak a következményei). 
 
A magyar mozikba a jövő februárban bekerülő filmben két másik Oscar-díjas, Julia Roberts és Philip Seymour Hoffman lesznek Hanks partnerei. 
 
 
 
(UIP) 
2007.12.05
|


Film premierek

Üveg

amerikai akcióthriller, 129 perc, 2019

Tű, cérna, szerelem

francia-indiai filmdráma, 99 perc, 2018

Kurszk

belga-luxemburgi filmdráma, 117 perc, 2018

Az átkelés madarai

dán-kolumbiai-mexikói gengszterfilm, 125 perc, 2018
Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Filmek a TV-ben
19:30
Az útvesztő: Halálkúra
amerikai sci-fi akciófilm, 2018
20:00
Salinger
amerikai életrajzi film, 2017
20:30
Tom of Finland
finn életrajzi film, 2017 (feliratos)
21:00
A cég érdekében
amerikai akciófilm, 1991
21:00
22 Jump Street - A túlkoros osztag
amerikai akcióvígjáték, 2014
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.