Alvin és a mókusok

est.hu:
4/10
|
olvasói
8/10 (192)
Az ünnepi cuki adag megérkezett a mozikba! Mert mi lehetne bűbájosabb három kisgyerekként viselkedő, több szólamban éneklő mókuskánál? Nézzen mindenki a szívébe!!!
Abba már most belekötnék, hogy miért az a cím, hogy Alvin és a mókusok, ha maga Alvin is mókus? A korrekt verzió tehát Alvin és a másik két mókus lenne - kiknek neve Simon és Theodore. A névadás nagyjából mindegy: a három mókus - pontosabb csíkos mókus - tök egyformán néz ki, bár az egyik ducibb, másikuk pedig a történet előrehaladtával cuki kis szemüveget kap. A meg nem nevezett okból beszélni képes kis rágcsálók ugyanis véletlenül a nagyvárosba kerülnek, és ott egy kedves, de kissé balfácán zenésznél, Dave-nél (Jason Lee) vernek tanyát. Amikor kiderül, hogy a meglehetősen rendetlen mókusok milyen zenei őstehetségek, Dave dalokat kezd el írni nekik, a siker pedig hamar beüt! Csakhogy!
 
A könnyű siker és egy erősen manipulatív menedzsernek köszönhetően Dave és az új boy bandként kezelt mókusok útjai elválnak - de tudjuk, a pénz, a csillogás, a sikoltozó lányok és a sok édesség nem hozzák meg a boldogságot, miért is hoznák, végül is mi szól mellettük? A Garfield-filmek receptjét követő, élőszereplős, de animációs állatfigurákra épülő családi mese a hatvanas években kreált mókusok történetét minden felnőttes csavar és komplikált poén nélkül mondja el - így a kisebb gyerekek nyilván imádni fogják a héliumoslufi-hangon beszélő és éneklő rágcsálókat. Ám a komolyabb kihívásokra vágyó, már most egyetemi karrierben gondolkodó 8 évesek lehet, hogy kicsit csalódni fognak.
Vízer
2007.12.12
|
Alvin and the Chipmunks
amerikai családi film, 91 perc, 2007
Beszélő, éneklő, sőt koreográfiára táncoló kismókusok kalandjai a zeneipar rengetegében, avagy a meglepően tájékozott kis rágcsálók is családra vágynak, meg egy csomó gofrira!
Rendező:

Tim Hill

Színész:

Jason Lee
(Dave)

David Cross
(Ian)

Cameron Richardson
(Claire)

Jane Lynch
(Gail)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. december 20.


Film premierek

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

amerikai akcióthriller, 110 perc, 2018

Merülés a szerelembe

amerikai-francia-német-spanyol romantikus filmdráma, 112 perc, 2017

Kszi, Simon

amerikai romantikus filmdráma, 110 perc, 2018

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

német családi film, 105 perc, 2018

Felelsz vagy mersz!

amerikai horror, 100 perc, 2018
Játék
Brian King és David Prowse zenekarában egyszerre van jelen a Hüsker Dü punkos zajossága és Bruce Springsteen slágeressége.
Filmek a TV-ben
18:15
A majmok bolygója: Lázadás
amerikai sci-fi, 2011
18:15
Merlin 2. - A varázslóinas 2.
amerikai-kanadai kalandfilm, 2006
18:20
Lépcsőházi történetek
francia vígjáték, 2015
18:35
A Newton fiúk
amerikai gengszterfilm, 1998
18:40
Egyiptom istenei
amerikai akciófilm, 2016
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.