Vágó István és Sebestyén Balázs kvízpárbaja

A vártnál is nagyobb sikert arat az RTL Klub blöffölős vetélkedője a Pókerarc. Vágó István és Sebestyén Balázs estéről estére viszi győzelemre a műsort, amelynek nem ritkán kétmilliónál is több nézője van. A műsor azonban decemberben egy időre eltűnik a képernyőről, s a két műsorvezető egy-egy saját vetélkedővel jelentkezik majd, melyek négyhetente váltják egymást.
A brit licenc alapján készült kvízműsor Magyarországon került először képernyőre bajnokságszerűen - azaz 7x6+1 adással - nem kizárt, hogy a hazai szakemberek tapasztalatai alapján máshol is hasonló változatban készülhet el a Pókerarc. A december 18-i Szuperdöntő után azonban a Pókerarc pihen egy kicsit, és a jól összeszokott műsorvezetők bizony faképnél hagyják egymást.
 
Mindketten saját vetélkedővel térnek vissza, és kezdetét veszi az RTL Klubon a vetélkedők vetélkedője, azaz a kvízpárbaj! A műsorok négyhetente váltják egymást a képernyőn. 
 
 
Első csörte: A Széf Sebestyén Balázzsal– 2007. december 27. 
 
Könnyebben megmondjuk, hol nem szabad tolatni, ha ott van velünk taxisofőr apánk? Egyből rávágjuk, melyik óceánban pihennek a Titanic roncsai, ha feleségünk duruzsol a fülünkbe? A közös döntés nehézségéről és a dilemmákról szól az RTL Klub új családi vetélkedője, A Széf. A műsorban, amelyet a Pókerarcban kvízkiképzést kapott Sebestyén Balázs vezet, egymáshoz rokoni szállal kötődő párok mérik össze tudásukat. 
 
Minden képpel illusztrált kérdéshez a játékban lévő pár azonnal kap egy választ is. Annyit kell csak tenniük, hogy eldöntik, elfogadják, vagy elutasítják a felkínált választ, anélkül, hogy látnák, mi a másik alternatíva. Amennyiben nem kérik a választ, azzal automatikusan a másik – addig ismeretlen – megoldásra szavaznak. Olvasva talán egyszerűnek tűnhet a játék, hiszen 50 százalék esély mindig megvan, ám ha a kérdést látva apa és fia vagy éppen anya és lánya, esetleg két jó testvér gyökeresen eltérő állásponton van, mégis együtt kell dönteniük, akkor már semmi nem olyan egyszerű. 
 
A helyzetet tovább nehezíti a kérdések „gyilkos jellege”. Hány foktól hány fokig van kalibrálva a hagyományos lázmérő? Hány korona van a Magyar Köztársaság címerén? Milyen színű Superman ruháján az „S” betű? Ki írta a Nagy Utazás című dal zenéjét? Láttuk, hallottuk ezerszer, mégis elbizonytalanodunk, Balázs pedig csak fokozza a dilemmát. 
 
A döntés nem csak a kérdések esetében nehéz. Együtt kell határozni arról is, hogy melyik ismeretlen összeget tartalmazó széf kinyitásával növelhetik a játékosok a közös nyereményalapot. A helyes válaszok után kiválasztható széfek közül pedig dönteniük kell: a már ismert összeget vagy az ismeretlen tartalmú másik széfet nyitják ki. A 20 széf között ott van a hétmillió forintos, de van két bomba is, amely azonnal a másik pároshoz repíti a válaszadás jogát. Az a páros kerül a döntőbe, aki helyesen válaszolta meg a 10. kérdést, majd nem választ bombával teli széfet. 
 
A döntőben ismét a látható és az ismeretlen válaszlehetőség közül kell választani, ám Balázs nem árulja el, hogy jól döntött-e a döntős pár. 5 kérdés megválaszolása után a már elfogadott válaszokról kell dönteni. A számítógép először a jó, majd a rossz válaszokat mutatja meg. Ám, hogy hol kezdődnek a rosszak, azt nem mutatja meg. Ha a válaszuk helyes, a 6 közül az egyik üres széf eltűnik, és 5 db széf marad a játékban. Minél több helyes választ adott a pár, annál kevesebb széf marad. Ha mind az 5 választ helyesen adták meg, mind az 5 üres széf eltűnik és a nyereményt tartalmazó széf marad. Ezt az összeget nyeri meg a pár! Ám, ha a pár bizonytalan egy korábbi válaszában, megállhat, és a még fenn lévő széfek közül választhat. A nyeremény így is az övék lehet, ha eltalálják, melyikben van a pénz. 
 
Második csörte: Legyen Ön is Milliomos! Vágó Istvánnal – 2008. január 28. 
 
A világ kedvenc kvízműsora, a magyar vetélkedőrekorder rövidesen visszatér a képernyőre, a formátum legjobbnak választott műsorvezetőjével, Vágó Istvánnal és részben módosult szabályokkal. 
 
Az új Legyen Ön is Milliomos! két utat kínál annak a bátor hölgynek vagy úrnak, aki beül a székbe a kvízprofesszorral szemben. Választhatja a megszokott utat két biztos nyereményszinttel és 3 segítséggel, de elindulhat egy új úton is. Dönthet úgy, hogy három helyett négy segítséget vesz igénybe, ám ezzel lemond a másfél millió forintos biztos nyereményszintről, így bár több mankóra támaszkodhat, nagyobb a vesztenivalója is. Negyedik segítségként felállíthatja a közönségből azokat, akik úgy érzik, tudják a választ, és beszélgetést kezdeményezhet velük. De választhatja azt is, hogy kétszer tippel egy kérdés esetén, így ha az első tippje nem vált be, a második még bejöhet. 
 
2007.12.13
|


Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
18:20
Tomb Raider
amerikai-angol-japán-német akciófilm, 2001
18:40
Egy tisztességes ember
francia filmdráma, 2015 (feliratos)
18:40
Vissza a jövőbe 3
amerikai családi film, 1990
18:45
A John Malkovich menet
amerikai vígjáték, 1999
18:50
Largo Winch - Az örökös
francia kalandfilm, 2008
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
10:39
Mi a manó?
I. évad, 36. rész
10:40
Tini titánok, harcra fel!
2013, 271. rész: Mr. Hátsó
10:40
Chuck megoldja
I. évad, 18. rész
10:44
VilágegyeTEm
I. évad, 18. rész
10:45
SpongyaBob KockaNadrág
VIII. évad, 153. rész
Játék
Az előadás a belső világunk és a külső valóság közötti átmeneti térbe invitálja a nézőt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.