Vágó István és Sebestyén Balázs kvízpárbaja

A vártnál is nagyobb sikert arat az RTL Klub blöffölős vetélkedője a Pókerarc. Vágó István és Sebestyén Balázs estéről estére viszi győzelemre a műsort, amelynek nem ritkán kétmilliónál is több nézője van. A műsor azonban decemberben egy időre eltűnik a képernyőről, s a két műsorvezető egy-egy saját vetélkedővel jelentkezik majd, melyek négyhetente váltják egymást.
A brit licenc alapján készült kvízműsor Magyarországon került először képernyőre bajnokságszerűen - azaz 7x6+1 adással - nem kizárt, hogy a hazai szakemberek tapasztalatai alapján máshol is hasonló változatban készülhet el a Pókerarc. A december 18-i Szuperdöntő után azonban a Pókerarc pihen egy kicsit, és a jól összeszokott műsorvezetők bizony faképnél hagyják egymást.
 
Mindketten saját vetélkedővel térnek vissza, és kezdetét veszi az RTL Klubon a vetélkedők vetélkedője, azaz a kvízpárbaj! A műsorok négyhetente váltják egymást a képernyőn. 
 
 
Első csörte: A Széf Sebestyén Balázzsal– 2007. december 27. 
 
Könnyebben megmondjuk, hol nem szabad tolatni, ha ott van velünk taxisofőr apánk? Egyből rávágjuk, melyik óceánban pihennek a Titanic roncsai, ha feleségünk duruzsol a fülünkbe? A közös döntés nehézségéről és a dilemmákról szól az RTL Klub új családi vetélkedője, A Széf. A műsorban, amelyet a Pókerarcban kvízkiképzést kapott Sebestyén Balázs vezet, egymáshoz rokoni szállal kötődő párok mérik össze tudásukat. 
 
Minden képpel illusztrált kérdéshez a játékban lévő pár azonnal kap egy választ is. Annyit kell csak tenniük, hogy eldöntik, elfogadják, vagy elutasítják a felkínált választ, anélkül, hogy látnák, mi a másik alternatíva. Amennyiben nem kérik a választ, azzal automatikusan a másik – addig ismeretlen – megoldásra szavaznak. Olvasva talán egyszerűnek tűnhet a játék, hiszen 50 százalék esély mindig megvan, ám ha a kérdést látva apa és fia vagy éppen anya és lánya, esetleg két jó testvér gyökeresen eltérő állásponton van, mégis együtt kell dönteniük, akkor már semmi nem olyan egyszerű. 
 
A helyzetet tovább nehezíti a kérdések „gyilkos jellege”. Hány foktól hány fokig van kalibrálva a hagyományos lázmérő? Hány korona van a Magyar Köztársaság címerén? Milyen színű Superman ruháján az „S” betű? Ki írta a Nagy Utazás című dal zenéjét? Láttuk, hallottuk ezerszer, mégis elbizonytalanodunk, Balázs pedig csak fokozza a dilemmát. 
 
A döntés nem csak a kérdések esetében nehéz. Együtt kell határozni arról is, hogy melyik ismeretlen összeget tartalmazó széf kinyitásával növelhetik a játékosok a közös nyereményalapot. A helyes válaszok után kiválasztható széfek közül pedig dönteniük kell: a már ismert összeget vagy az ismeretlen tartalmú másik széfet nyitják ki. A 20 széf között ott van a hétmillió forintos, de van két bomba is, amely azonnal a másik pároshoz repíti a válaszadás jogát. Az a páros kerül a döntőbe, aki helyesen válaszolta meg a 10. kérdést, majd nem választ bombával teli széfet. 
 
A döntőben ismét a látható és az ismeretlen válaszlehetőség közül kell választani, ám Balázs nem árulja el, hogy jól döntött-e a döntős pár. 5 kérdés megválaszolása után a már elfogadott válaszokról kell dönteni. A számítógép először a jó, majd a rossz válaszokat mutatja meg. Ám, hogy hol kezdődnek a rosszak, azt nem mutatja meg. Ha a válaszuk helyes, a 6 közül az egyik üres széf eltűnik, és 5 db széf marad a játékban. Minél több helyes választ adott a pár, annál kevesebb széf marad. Ha mind az 5 választ helyesen adták meg, mind az 5 üres széf eltűnik és a nyereményt tartalmazó széf marad. Ezt az összeget nyeri meg a pár! Ám, ha a pár bizonytalan egy korábbi válaszában, megállhat, és a még fenn lévő széfek közül választhat. A nyeremény így is az övék lehet, ha eltalálják, melyikben van a pénz. 
 
Második csörte: Legyen Ön is Milliomos! Vágó Istvánnal – 2008. január 28. 
 
A világ kedvenc kvízműsora, a magyar vetélkedőrekorder rövidesen visszatér a képernyőre, a formátum legjobbnak választott műsorvezetőjével, Vágó Istvánnal és részben módosult szabályokkal. 
 
Az új Legyen Ön is Milliomos! két utat kínál annak a bátor hölgynek vagy úrnak, aki beül a székbe a kvízprofesszorral szemben. Választhatja a megszokott utat két biztos nyereményszinttel és 3 segítséggel, de elindulhat egy új úton is. Dönthet úgy, hogy három helyett négy segítséget vesz igénybe, ám ezzel lemond a másfél millió forintos biztos nyereményszintről, így bár több mankóra támaszkodhat, nagyobb a vesztenivalója is. Negyedik segítségként felállíthatja a közönségből azokat, akik úgy érzik, tudják a választ, és beszélgetést kezdeményezhet velük. De választhatja azt is, hogy kétszer tippel egy kérdés esetén, így ha az első tippje nem vált be, a második még bejöhet. 
 
2007.12.13
|


Filmek a TV-ben
18:15
Monster Trucks - verdaszörnyek
amerikai-kanadai akcióvígjáték, 2016
18:15
Lesülve
görög-német romantikus vígjáték, 2016 (feliratos)
18:20
18:40
Harry és fia
amerikai filmdráma, 1984
18:50
Három szökevény
amerikai vígjáték, 1989
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
13:15
Kókusz Kokó, a kis sárkány
2015, 36. rész: Oscar nem emlékszik
13:15
Nicky Ricky Dicky és Dawn
III. évad, 303. rész
13:18
Jarmies
II. évad, 14. rész
13:25
Bűvös varázskardok
2016, 13. rész: Gotta Get Grup To Get Down
13:25
Majrés mókus
I. évad, 16. rész: A zöldség nem zöldség
Játék
„All you need is love” énekli a Beatles 1967-ben nemcsak koncerteken, a rádióban, de már a televízióban is. Az első egész világot behálózó élő tévéközvetítést több mint négyszáz millióan nézik izgatottan a Földön.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.