Kedvenc helyek

Oasis: Lord Don't Slow Me Down

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (22)
Az Oasis a Stop The Clocks dupla válogatással lejárt Sony-szerződés után már csupán digitális formában jelentette meg Lord Don't Slow Me Down című legújabb kislemezdalát, mely az azonos című turnéfilmet harangozta be. A szupersztárzenekar 2005-ös Don’t Believe The Truth albumának monstre világkörüli koncertkörútját megörökítő DVD (mely limitált kiadásban kétlemezes kiszerelésben is kapható) jó kiegészítő az egy évtizeddel korábbi időszakot dokumentáló kiadványok, a Live By The Sea koncertfilm vagy a Definitely Maybe DVD-verziója mellé.
A britpop korszak veteránjai a Don't Believe The Truth albumhoz kapcsolódva 2005 májusa és 2006 márciusa között egy 113 állomásos, 26 országot érintő turnét nyomtak le, amit Baillie Walsh rendező kísért végig kamerájával. Az egysnittes korai Massive Attack-klipekkel (lásd: Eleven Promos, Collected) elhíresült direktor dokumentumfilmje nem túl bonyolult rendezési elvet követ: rádióinterjúk, koncertjelenetek, koncert előtti és utáni backstage-felvételek, és maga az utazás képei váltogatják egymást, de még ez az egyszerű szerkesztés és a puritán – leginkább fekete-fehér, sokszor belassított – képvilág is sok érdekes momentumot rejt. Hihetetlen például egyes riporterek hozzá nem értése (ez az egészen béna kérdésektől kezdve olyan döbbenetes hibákig fokozódik, mint amikor a gitáros Noel Gallaghert az öccse nevén, Liam Gallagherként mutatják be élő adásban), de a rajongók unaloműzési szokásai (a küzdőtéren kicsi a rakást játszó fiatalok, majd a közönség unszolására mellüket mutogató lányok) és a zenekartagok fikázásai is emlékezetesek (a Q magazintól kezdve Tom Cruise-on át a Bloc Partyig mindenki megkapja a magáét). 
QQQ 
 
EXTRÁK 
 
A turnéfilmet tartalmazó korongon helyet kapott a zenekari tagok – az érthetőség kedvéért angol feliratos – audiokommentárja (ami leginkább arról szól, hogy próbálják rekonstruálni a látottakat, elmondják, melyik a kedvenc részük, illetve még intenzívebben beszólnak mindenkinek, akinek csak lehet), továbbá láthatunk egy 12 perces kisfilmet, ahol Noel Gallagher válaszol egy közönségtalálkozón a rajongók kérdéseire. A kiadványból érdemes a dupla verziót keresni, ahol a bónusz-DVD egy koncertanyagot tartalmaz: a 2005. július 2-án, hazai pályán, negyvenezer ember előtt zajló manchesteri fellépés HD-felvételét 75 percben (négy számmal kevesebbet, mint az aznapi teljes program), illetve egy válogatást az ott készült rajongói fotókból és videókból. A vastag papírtokos csomagolásban egy 16 oldalas füzetet is találunk, sok fekete-fehér fotóval. 
QQQQ 
 
2007  Hossz: 94 perc  Kiadó: Big Brother / Universal  Hang: angol 5.1  Feliratok: angol, francia, német, portugál, spanyol 
 
Horváth Kristóf
2007.12.20
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.