Bénázik Affleck új filmjében

A 2008-as év egyik legkülönösebb hangulatú és legkülönösebb című filmje biztosan a Jesse James meggyikolása, a tettes a gyáva Robert Ford (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, hazai bemutató: 2008. február 28.) című western lesz, melynek címszereplője (és producere) Brad Pitt, valamint a bátyja, Ben árnyékából e filmmel végleg kilépő Casey Affleck.
A film azonban biztosan nem lenne ilyen, ha nem egy Hollywoodban szokatlanul önfejű és öntörvényű rendező, Andrew Dominik irányítja a forgatást. 
 
„A munka előtt vagy egy tucatszor találkoztam Andrew-val, és mindegyik randevú sok órán át tartott. Mire eldöntötte, hogy én játszom Jesse James gyilkosát, már csak tíz nap volt a forgatásig, úgyhogy nem volt időm felkészülni a szerepre. Mindegy, mert ő felkészült helyettünk is. Ilyet még nem láttam! Minden egyes beállításról vagy száz előre elkészített fotót mutatott, intézkedett, hogy a forgatásra menet minden színész korabeli újságokat olvasson, és a pihenőidőnkben is korabeli ruhákat kellett hordanunk. Az őrületig precíz ember. Csak azt nem engedte, hogy lőni tanuljak, pedig azt hittem, hogy egy westernfilmben ez lesz az első. De Robert Ford állítólag nem volt nagy fenegyerek. A filmnek épp arra volt szüksége, hogy amikor pisztolyt rántok, látsszon: azt sem tudom, melyik végén fog elsülni” – mesélte a máris Oscar-várományosnak tartott Casey Affleck a forgatásról. 
 
 
 
(IC Press) 
2007.12.24
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.