Hugh Laurie: A balek

olvasói:
9/10 (23)
Aki nemcsak a Doktor House című sorozatból ismeri Hugh Laurie-t, az ízig-vérig angol színészt, tudhatja, hogy igazi polihisztor: nemcsak színművész, de énekel, rendez, zenét szerez, és ír is.
A balek című regényt (eredeti címén a The Gun Sellert) még 1996-ban írta, de egy évtized után is szórakoztató olvasmány. Habár Laurie színésznek egyértelműen jobb, mint írónak, meredek dramaturgiai és szófordulatokkal, abszurd viccekkel, szép nőkkel, egy darab szimpatikus, „kiábrándult keményfiú” hőssel és egy bonyolult összeesküvés-elmélettel telepakolt kalandregénye nem véletlenül lett hazánkban 2007 egyik sikerkönyve.
 
A balek - melynek filmforgatókönyvvé adaptálásán Laurie jelenleg is dolgozik - hangoskönyv változatban is kapható. A szerzőnek pedig már második regénye is elkészült The Paper Soldier címmel! 
 
Kelly Kft., 333 oldal, 2580 Ft
fürkész
2008.01.14
|


Játék
Az Európa Könyvkiadó gondozásában június elején jelent meg a Budapest Katalógus projektből született könyv. A kötet színes portréfotókkal és a hozzájuk tartozó magyar és angol nyelvű rövid történetekkel kísérli meg bemutatni Budapest és a benne élő emberek sokszínűségét.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.