Magas vércukorszint a Coen fivérek új filmjében

Az idén legtöbb Oscar-díjra, összesen nyolcra jelölt Nem vénnek való vidék című modern westernben sok hulla jelenik meg, ami érdekes problémákat vetett fel a forgatáson.
A Coen testvérek sosem arról voltak híresek, hogy kerülték sötét tónusú műveikben az erőszakos jelenteket, de legújabb filmjük, a Nem vénnek való vidék forgatásán már egész különleges „vérigények” merültek fel. 
 
Mivel sok statisztának kellett hullát játszania, és a tűző új-mexikói napsütésben órákig kellett mozdulatlanul feküdniük a földön, a szokásos művér nem bizonyult megfelelőnek, ezért az alkotóknak méregdrága egyveleget kellett importálniuk. Ahogy Joel Coen visszaemlékszik minderre: 
 
„A sminkesek különleges művért rendeltek, amit Angliában készítenek, és amiből úgy 800 dollárba került egy gallon. Szerettem volna tudni, hogy ez miért jó, és miért nem a szokásos ételszínezővel dúsított szirupot használjuk, mire azt mondták: ebben a vérben nincsen cukor! Kiderült, hogy ez azért fontos, mert a statiszták órákig fekszenek a napon, s így nem támadják meg őket mindenféle ronda bogarak és egyéb kisállatok, amiket különben odavonzana a cukor.” 
 
Úgy tűnik, megérte figyelni a részletekre, hiszen a film megkapta a legjobb forgatókönyvnek járó Golden Globe-ot, a film egyik sztárja, Javier Bardem pedig elhozta a legjobb mellékszereplőnek járó díjat is. A kedden kihirdetett Oscar-jelölések közt pedig abszolút favorit a mű: összesen nyolc Oscarra jelölték (legjobb film, mellékszereplő, rendező, adaptált forgatókönyv, operatőr, vágás, hang és hangvágás – a jelöltek teljes listáját itt olvashatjátok). 
 
A filmet – eredeti címén a No Country For Old Ment – a magyar mozik március 6-án mutatják be, Cormac McCarthy azonos című, a film alapjául szolgáló regénye pedig még ennél is korábban a könyvesboltokba kerül. 
 
 
 
(UIP) 
2008.01.24
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.