Magas vércukorszint a Coen fivérek új filmjében

Az idén legtöbb Oscar-díjra, összesen nyolcra jelölt Nem vénnek való vidék című modern westernben sok hulla jelenik meg, ami érdekes problémákat vetett fel a forgatáson.
A Coen testvérek sosem arról voltak híresek, hogy kerülték sötét tónusú műveikben az erőszakos jelenteket, de legújabb filmjük, a Nem vénnek való vidék forgatásán már egész különleges „vérigények” merültek fel. 
 
Mivel sok statisztának kellett hullát játszania, és a tűző új-mexikói napsütésben órákig kellett mozdulatlanul feküdniük a földön, a szokásos művér nem bizonyult megfelelőnek, ezért az alkotóknak méregdrága egyveleget kellett importálniuk. Ahogy Joel Coen visszaemlékszik minderre: 
 
„A sminkesek különleges művért rendeltek, amit Angliában készítenek, és amiből úgy 800 dollárba került egy gallon. Szerettem volna tudni, hogy ez miért jó, és miért nem a szokásos ételszínezővel dúsított szirupot használjuk, mire azt mondták: ebben a vérben nincsen cukor! Kiderült, hogy ez azért fontos, mert a statiszták órákig fekszenek a napon, s így nem támadják meg őket mindenféle ronda bogarak és egyéb kisállatok, amiket különben odavonzana a cukor.” 
 
Úgy tűnik, megérte figyelni a részletekre, hiszen a film megkapta a legjobb forgatókönyvnek járó Golden Globe-ot, a film egyik sztárja, Javier Bardem pedig elhozta a legjobb mellékszereplőnek járó díjat is. A kedden kihirdetett Oscar-jelölések közt pedig abszolút favorit a mű: összesen nyolc Oscarra jelölték (legjobb film, mellékszereplő, rendező, adaptált forgatókönyv, operatőr, vágás, hang és hangvágás – a jelöltek teljes listáját itt olvashatjátok). 
 
A filmet – eredeti címén a No Country For Old Ment – a magyar mozik március 6-án mutatják be, Cormac McCarthy azonos című, a film alapjául szolgáló regénye pedig még ennél is korábban a könyvesboltokba kerül. 
 
 
 
(UIP) 
2008.01.24
|


Film premierek

Újra otthon

amerikai romantikus vígjáték, 97 perc, 2017

Terminátor 2. – Az ítélet napja 3D

amerikai-francia sci-fi, 137 perc, 1991

Kedi: Isztambul macskái

amerikai-török dokumentumfilm, 79 perc, 2016

Fantasztikus utazás Óz birodalmába

orosz animációs film, 90 perc, 2016

Amerikai bérgyilkos

amerikai akcióthriller, 111 perc, 2017

A halál 50 órája

amerikai háborús film, 167 perc, 1965
Játék
New York, Párizs, Tokió és London után Budapesten is megrendezésre kerül a Felabration, a legendás nigériai zenész és emberjogi aktivista, Fela Kuti munkássága előtt tisztelgő emlékest.
Filmek a TV-ben
18:15
Monster Trucks - verdaszörnyek
amerikai-kanadai akcióvígjáték, 2016
18:15
Lesülve
görög-német romantikus vígjáték, 2016 (feliratos)
18:20
18:40
Harry és fia
amerikai filmdráma, 1984
18:50
Három szökevény
amerikai vígjáték, 1989
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.