Magas vércukorszint a Coen fivérek új filmjében

Az idén legtöbb Oscar-díjra, összesen nyolcra jelölt Nem vénnek való vidék című modern westernben sok hulla jelenik meg, ami érdekes problémákat vetett fel a forgatáson.
A Coen testvérek sosem arról voltak híresek, hogy kerülték sötét tónusú műveikben az erőszakos jelenteket, de legújabb filmjük, a Nem vénnek való vidék forgatásán már egész különleges „vérigények” merültek fel. 
 
Mivel sok statisztának kellett hullát játszania, és a tűző új-mexikói napsütésben órákig kellett mozdulatlanul feküdniük a földön, a szokásos művér nem bizonyult megfelelőnek, ezért az alkotóknak méregdrága egyveleget kellett importálniuk. Ahogy Joel Coen visszaemlékszik minderre: 
 
„A sminkesek különleges művért rendeltek, amit Angliában készítenek, és amiből úgy 800 dollárba került egy gallon. Szerettem volna tudni, hogy ez miért jó, és miért nem a szokásos ételszínezővel dúsított szirupot használjuk, mire azt mondták: ebben a vérben nincsen cukor! Kiderült, hogy ez azért fontos, mert a statiszták órákig fekszenek a napon, s így nem támadják meg őket mindenféle ronda bogarak és egyéb kisállatok, amiket különben odavonzana a cukor.” 
 
Úgy tűnik, megérte figyelni a részletekre, hiszen a film megkapta a legjobb forgatókönyvnek járó Golden Globe-ot, a film egyik sztárja, Javier Bardem pedig elhozta a legjobb mellékszereplőnek járó díjat is. A kedden kihirdetett Oscar-jelölések közt pedig abszolút favorit a mű: összesen nyolc Oscarra jelölték (legjobb film, mellékszereplő, rendező, adaptált forgatókönyv, operatőr, vágás, hang és hangvágás – a jelöltek teljes listáját itt olvashatjátok). 
 
A filmet – eredeti címén a No Country For Old Ment – a magyar mozik március 6-án mutatják be, Cormac McCarthy azonos című, a film alapjául szolgáló regénye pedig még ennél is korábban a könyvesboltokba kerül. 
 
 
 
(UIP) 
2008.01.24
|


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
23:15
Könyörtelen csapás
amerikai-kanadai akciófilm, 2008
23:25
Gonosz halott
amerikai horror, 2013
23:25
Matador
amerikai-német-ír krimi, 2005
23:25
Underworld - A vérfarkasok lázadása
amerikai sci-fi horror, 2009
Fronton innen, fronton túl. Az első világháborúrol mindent a hosszú hétvégén Szentendrén a Skanzenben. @szentendreiskanzen . . . #frontoninnen #háború #kiallitasajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.