Magas vércukorszint a Coen fivérek új filmjében

Az idén legtöbb Oscar-díjra, összesen nyolcra jelölt Nem vénnek való vidék című modern westernben sok hulla jelenik meg, ami érdekes problémákat vetett fel a forgatáson.
A Coen testvérek sosem arról voltak híresek, hogy kerülték sötét tónusú műveikben az erőszakos jelenteket, de legújabb filmjük, a Nem vénnek való vidék forgatásán már egész különleges „vérigények” merültek fel. 
 
Mivel sok statisztának kellett hullát játszania, és a tűző új-mexikói napsütésben órákig kellett mozdulatlanul feküdniük a földön, a szokásos művér nem bizonyult megfelelőnek, ezért az alkotóknak méregdrága egyveleget kellett importálniuk. Ahogy Joel Coen visszaemlékszik minderre: 
 
„A sminkesek különleges művért rendeltek, amit Angliában készítenek, és amiből úgy 800 dollárba került egy gallon. Szerettem volna tudni, hogy ez miért jó, és miért nem a szokásos ételszínezővel dúsított szirupot használjuk, mire azt mondták: ebben a vérben nincsen cukor! Kiderült, hogy ez azért fontos, mert a statiszták órákig fekszenek a napon, s így nem támadják meg őket mindenféle ronda bogarak és egyéb kisállatok, amiket különben odavonzana a cukor.” 
 
Úgy tűnik, megérte figyelni a részletekre, hiszen a film megkapta a legjobb forgatókönyvnek járó Golden Globe-ot, a film egyik sztárja, Javier Bardem pedig elhozta a legjobb mellékszereplőnek járó díjat is. A kedden kihirdetett Oscar-jelölések közt pedig abszolút favorit a mű: összesen nyolc Oscarra jelölték (legjobb film, mellékszereplő, rendező, adaptált forgatókönyv, operatőr, vágás, hang és hangvágás – a jelöltek teljes listáját itt olvashatjátok). 
 
A filmet – eredeti címén a No Country For Old Ment – a magyar mozik március 6-án mutatják be, Cormac McCarthy azonos című, a film alapjául szolgáló regénye pedig még ennél is korábban a könyvesboltokba kerül. 
 
 
 
(UIP) 
2008.01.24
|


Film premierek

Élesítve

angol akcióthriller, 98 perc, 2017

Vuk

magyar animációs film, 76 perc, 1981

Transformers: Az utolsó lovag

amerikai sci-fi, 151 perc, 2017
Játék
Először érkezik Magyarországra a világszerte óriási sikerrel turnézó dél-afrikai Soweto Gospel Choir.
Filmek a TV-ben
18:20
Maggie terve
amerikai romantikus vígjáték, 2015
18:20
Mindenki megvan
amerikai vígjáték, 2009
18:25
Nosztalgia
olasz-szovjet filmdráma, 1983 (feliratos)
18:30
Erin Brockovich - Zűrös természet
amerikai filmdráma, 2000
18:35
Apádra ütök
amerikai vígjáték, 2000
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.