Alien vs. Predator 2.

est.hu:
3/10
|
olvasói
6/10 (428)
Egyszerre gyermeteg és vérszomjas titkos énünk kedvenc teremtményei visszatérnek, hogy ismét közös erővel, mégis egymás ellen harcolva pusztítsák mintegy mellékesen az emberiséget is.
Míg az első „közös” szörnyfilm a sarkvidék erősen kontrollált övezetében játszódott - mondván, aki itt keresi a kalandot, vállalja a következményeket! -, a némi jóindulattal folytatásnak nevezett második rész inkább a kisvárosi film műfaját hígítja fel rengeteg művérrel és belsőséggel. Egy, ki tudja milyen körülmények közt megfogant Alien-Predátor hibrid ugyanis egy kolorádói kisváros mellett landol eltérített űrhajójával, és Alien ösztöneire hallgatva szépen kezdi csemetéit a túlságosan is gyanútlan városlakókba telepíteni.
 
Eközben egyrészt megismerhetjük a leendő áldozatokat és túlélőket, másrészt „valahol a távoli galaxisban” a Predátor-központból egy specialistát küldenek a veszélyes mutáns kiiktatására. Lesz is nagy rohangálás, sikítozás és károkozás, de akik a két szuperfaj közötti igazán látványos leszámolásban reménykednek, azok némileg csalódni fognak: a nagy csaták többnyire túl gyorsan és alulvilágítva zajlanak le. Ami a műfaj elkötelezett kedvelőinek körén túl is vonzóvá teheti ezt a szeletelést, az az a tény, hogy itt a műfaj alapvető szabályaira fittyet hányva küldenek olyanokat is vígan a szörnyek karmai és egyéb fegyverei elé, akiknek más filmekben különböző szocpol is politikai korrektségi megfontolásokból muszáj lenne életben maradnia. Itt senki sincs biztonságban - és ez így korrekt! 
 
 
Vízer
2008.01.23
|
Alien vs. Predator: Requiem
amerikai akciófilm, 86 perc, 2007
A két szuperszörnyfaj képviselői ismét emberi környezetben meccselnek, ám egy furcsa mutáció is ringbe száll, hogy még több kár keletkezzen egy békés amerikai kisvárosban.
Színész:

Steven Pasquale
(Dallas)

Reiko Aylesworth
(Kelly)

John Ortiz
(Morales)

Johnny Lewis
(Ricky)

Ariel Gade
(Molly)

Kristen Hager
(Jesse)

Sam Trammell
(Tim)

Robert Joy
(Stevens ezredes)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2008. január 31.
(5 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
23:45
A Keresztapa III.
amerikai gengszterfilm, 1990 (ism.)
23:50
Megosztás
amerikai thriller, 2019
23:55
'84 nyara
amerikai-kanadai filmdráma, 2018
00:20
Vérszörf
amerikai akciófilm, 2000
00:40
Hideg nyomon
amerikai dráma, 2007
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.