Garfield

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (29)
Garfield idén tölti be harmincadik születésnapját, amely egy átlagos macska élethosszának két-háromszorosának felel meg. Mégsem kell félnie attól, hogy kora miatt nem fogják szeretni, hiszen ő minden idők egyik legismertebb és legnépszerűbb macskája, aki feltehetőleg még jó darabig nem megy ki a divatból.
Így gondolhatták ezt a Garfield című film alkotói is, mikor 2004-ben leforgatták az akkor még csak 26 éves, dagadt képregényhős főszereplésével készült első filmadaptációt, melyben Garfield szerepét eredetileg egy igazi macska játszotta volna. A sok hízókúra ellenére azonban a szegény cicaszínésznek nem sikerült elérnie a Jim Davis által megrajzolt és életre keltett, narancssárga lény igencsak figyelemre méltó testsúlyát.
 
Így aztán maradt a komputeranimáció, amelynek segítségével Garfield Bill Murray hangjával (magyar hangja Till Attila), valódi színészek társaságában kelt életre a filmvásznon, hogy a 21. században oly divatos képregény-megfilmesítések sorából ő se maradjon ki. Hogy a klasszikus képregény rajzolt vagy filmes formában jobb-e, azt döntse el ki-ki maga, mindenesetre sokan várták már, elsősorban persze a gyerekek, hogy a végtelenül lusta, önző és cinikus humorral megáldott kedvencük 3D-ben is meghódítsa végre a filmvásznat. 
 
John Arbuckle, Garfileld gazdája egy nap új háziállattal állít haza, méghozzá egy kutyával, akit Ubulnak hívnak, és nevéhez hűen elég bugyuta is szegény. De legalább lelkes és hiperaktív, nem úgy, mint Garfield, aki naphosszat heverészik, tévézik és szíve szerint egész nap csak lasagnét tömne magába. Főhősünk élete tehát jócskán megváltozik az új és roppantul idegesítő lakótárs megjelenésével, mindent el is követ tehát annak érdekében, hogy Ubult elüldözze, de legalább az életét megkeserítse. Hogy ez valójában mennyire élvezetes dolog is tud lenni egy olyan okos és zseniális macska számára, mint ő, csak akkor lesz világos hősünk előtt, mikor a kutya eltűnik. Garfield tehát túllép önnön lustaságán, és Ubul keresésére indul, amivel együtt állatkalandok sora veszi kezdetét… 
b.e.
2008.01.30
|
Garfield
amerikai vígjáték, 81 perc, 2004
A világ egyik legismertebb képregényhősének kalandjai, filmen először. A lusta macskáról kiderül, hogy a szőrös külső érző szívet takar.
Rendező:

Peter Hewitt

Színész:

Breckin Meyer
(Jon)

Jennifer Love Hewitt
(Liz)

Stephen Tobolowsky
(Happy Chapman)

Edward Arnold
(Wendell)

Forgalmazza: InterCom
(6 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Egek ura
amerikai romantikus filmdráma, 2009
18:10
Afrika hív
német-osztrák romantikus film, 2011
18:35
Pókember
amerikai akciófilm, 2002
18:40
Változások kora
amerikai-angol filmdráma, 1995
18:50
Beépített tudat
amerikai akciófilm, 2016
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:30
Bibi Blocksberg
IV. évad, 7. rész: Utazás a múltba
04:30
Gumball csodálatos világa
2011, 542. rész: A barát
04:30
Táncakadémia
II. évad, 20. rész
04:35
Rejtélyek Tesz-Vesz városban
I. évad, 4. rész: Hurray For Huckle 01 1004
04:35
Grizzy és a lemmingek
2016, 59. rész: Ide a teniszcipőmet!
Játék
A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház vendégjátéka, Az eltört korsó érkezik a Szkénébe április 12-én és 13-án. Az előadást az anyaszínházban a múlt évad végén mutatták be, budapesti színház palettáján pedig most először szerepel.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.