Garfield

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (30)
Garfield idén tölti be harmincadik születésnapját, amely egy átlagos macska élethosszának két-háromszorosának felel meg. Mégsem kell félnie attól, hogy kora miatt nem fogják szeretni, hiszen ő minden idők egyik legismertebb és legnépszerűbb macskája, aki feltehetőleg még jó darabig nem megy ki a divatból.
Így gondolhatták ezt a Garfield című film alkotói is, mikor 2004-ben leforgatták az akkor még csak 26 éves, dagadt képregényhős főszereplésével készült első filmadaptációt, melyben Garfield szerepét eredetileg egy igazi macska játszotta volna. A sok hízókúra ellenére azonban a szegény cicaszínésznek nem sikerült elérnie a Jim Davis által megrajzolt és életre keltett, narancssárga lény igencsak figyelemre méltó testsúlyát.
 
Így aztán maradt a komputeranimáció, amelynek segítségével Garfield Bill Murray hangjával (magyar hangja Till Attila), valódi színészek társaságában kelt életre a filmvásznon, hogy a 21. században oly divatos képregény-megfilmesítések sorából ő se maradjon ki. Hogy a klasszikus képregény rajzolt vagy filmes formában jobb-e, azt döntse el ki-ki maga, mindenesetre sokan várták már, elsősorban persze a gyerekek, hogy a végtelenül lusta, önző és cinikus humorral megáldott kedvencük 3D-ben is meghódítsa végre a filmvásznat. 
 
John Arbuckle, Garfileld gazdája egy nap új háziállattal állít haza, méghozzá egy kutyával, akit Ubulnak hívnak, és nevéhez hűen elég bugyuta is szegény. De legalább lelkes és hiperaktív, nem úgy, mint Garfield, aki naphosszat heverészik, tévézik és szíve szerint egész nap csak lasagnét tömne magába. Főhősünk élete tehát jócskán megváltozik az új és roppantul idegesítő lakótárs megjelenésével, mindent el is követ tehát annak érdekében, hogy Ubult elüldözze, de legalább az életét megkeserítse. Hogy ez valójában mennyire élvezetes dolog is tud lenni egy olyan okos és zseniális macska számára, mint ő, csak akkor lesz világos hősünk előtt, mikor a kutya eltűnik. Garfield tehát túllép önnön lustaságán, és Ubul keresésére indul, amivel együtt állatkalandok sora veszi kezdetét… 
b.e.
2008.01.30
|
Garfield
amerikai vígjáték, 81 perc, 2004
A világ egyik legismertebb képregényhősének kalandjai, filmen először. A lusta macskáról kiderül, hogy a szőrös külső érző szívet takar.
Rendező:

Peter Hewitt

Színész:

Breckin Meyer
(Jon)

Jennifer Love Hewitt
(Liz)

Stephen Tobolowsky
(Happy Chapman)

Edward Arnold
(Wendell)

Forgalmazza: InterCom
(6 kép)


Filmek a TV-ben
18:15
Vicces Maca
angol vígjáték, 2017
18:15
A hobbit: Az öt sereg csatája
amerikai-új-zélandi fantasztikus kalandfilm, 2014
18:20
Angry Birds 2: A film
amerikai-finn animációs film, 2019
18:30
Az utolsó esély
amerikai akciófilm, 1995
18:45
A szépség és a szörnyeteg
amerikai musical, 2017
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
17:35
Bori
I. évad, 1. rész
17:35
SpongyaBob Kockanadrág
IX. évad, 187. rész: Ne nézz oda
17:35
Bitz és Bob
angol animációs filmsorozat, 4. rész
17:40
LEGO Friends: Lányok bevetésen
II. évad, 31. rész
17:40
Bitz és Bob
angol animációs filmsorozat, 5. rész
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.