Gilliam megmentené Heath Ledger félbemaradt filmjét

Terry Gilliam rendező, akivel Heath Ledger közvetlenül halála előtt forgatott, eltökélte: nem hagyja kárba veszni a nemrég elhunyt filmcsillag utolsó munkáját.
A tragikusan fiatalon elhunyt sztár halála előtt közvetlenül Terry Gilliammel, a Brazil, a 12 majom és a Félelem és reszketés Las Vegasban rendezőjével forgatta Londonban a The Imaginarium Of Doctor Parnassus című filmet. A színész mindössze néhány nappal azelőtt is a forgatási helyszínen tartózkodott, hogy holtan találták New York-i lakásán. A hírek szerint a művet körülbelül a feléig sikerült elkészíteni. 
 
A filmben szintén szereplő Christopher Plummer szerint a szörnyű tragédia ellenére (vagy talán éppen azért) a mélyen megrendült rendező mindent elkövet annak érdekében, hogy a főszereplő Ledger nélkül is be tudják fejezni a filmet. 
 
„Terry belevetette magát a munkába, és megpróbálja valahogy megmenteni a filmet. Jelen pillanatban éppen azt próbálja kitalálni, hogyan tovább. Szerencsére a The Imaginarium Of Doctor Parnassusban amúgy is nagy szerepet játszik a varázslat, így talán meg lehetne oldani valahogy, hogy a film egy pontján Heath átváltozzon valaki mássá. Vagy talán a CGI is megoldást jelenthetne... Terry nagyon jó barátja volt Heath-nek. Nagyon szeretné folytatni a filmet, és én maximálisan meg tudom érteni, miért – természetesen azért, mert Heath emlékének akarja dedikálni a művet” – mondta Plummer. 
 
Mint arról beszámoltunk, a 28 éves Heath Ledger múlt hét kedden halt meg. Halálának pontos okát még mindig nem sikerült megállapítani – a hatóságok először gyógyszer- vagy drogtúladagolásra gyanakodtak (mivel a holttest közelében többféle tablettát és egy feltekert húszdollárost találtak), az első halottkémi vizsgálatok azonban nem hoztak eredményt. 
 
A legutóbbi hírek szívelégtelenségről és szívrohamról beszéltek, de ez továbbra is csak találgatás, hiszen a végleges jelentést a múlt hét közepén 10-14 nap múlva ígérték az illetékesek. 
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
2008.01.30
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:15
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi film, 2018
18:25
Fehér Isten
magyar filmdráma, 2014
18:45
Üvöltő szelek
angol-amerikai romantikus filmdráma, 1992
18:50
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.