Kiderült Heath Ledger halálának pontos oka

A New York-i illetékes hatóságok közleménye szerint az első tippek bizonyultak helyesnek: ha nem is túladagolás, de különböző gyógyszerek végzetes keveréke okozta a tragikusan fiatalon elhunyt színész halálát.
A toxikológiai vizsgálat most nyilvánosságra hozott eredménye szerint Heath Ledger szervezetében hat különféle, receptre kapható gyógyszert találtak, s ezek véletlen túladagolása vezetett a sztár halálához. „Ledger a különböző gyógyszerek kombinációjának hatására bekövetkezett akut mérgezés miatt halt meg” – szól a pontos indoklás. Mint arról már beszámoltunk, a 28 éves színészt január 22-én találták holtan manhattani bérelt lakásában. 
 
A Túl a barátságon sztárja egy Oxycontin nevű fájdalomcsillapítót, Vicodint, szorongásgátló szereket (válium, Xanax), antihisztamint és altatót is bevett. Ahogy az a rendőrség első közleményeiben is szerepelt, holtteste közelében több, csak receptre kapható gyógyszert is találtak. Ledger holttestét hazaszállították Ausztráliába, ahol zártkörű ceremónia keretében temetik el, de tervbe van véve egy nyilvános búcsúztató is Los Angelesben. 
 
A múlt héten Ledger egykori élettársa, Michelle Williams színésznő először állt a nyilvánosság elé volt szerelme halála óta: „Összetört a szívem” – mondta. A pár a Túl a barátságon forgatásán ismerkedett össze. A filmben Williams a Ledger alakította karakter feleségét játszotta. Született egy kislányuk is, a jelenleg 2 éves Matilda, a két színész útjai azonban múlt év szeptemberben szétváltak
 
Szintén múlt heti történés, hogy az Entertainment Tonight című amerikai tévéműsor megszerzett egy olyan videofelvételt, amin Ledger 2006. januárjában egy hollywoodi partin arról beszél, hogy „már húsz éve napi öt jointot is elszív egy nap” (más források szerint a sztár látható is a képeken drogozás és alkoholizálás közben). Úgy tűnik azonban, hogy a botrányos és kegyeletsértő felvétel végül mégsem kerül adásba (többek közt neves hollywoodi sztárok tiltakozásának hatására). 
 
Mint azt már megírtuk, közvetlenül halála előtt Ledger Londonban dolgozott a The Imaginarium of Doctor Parnassus című filmen Terry Gilliammel. A forgatást egyelőre felfüggesztették, de a rendező elszántan keresi a lehetőségeket, hogyan lehetne – a színész emlékének adózva – mégis befejezni a filmet. Heath Ledger utolsó befejezett filmje a jelenleg az utómunkálatoknál tartó Batman-film, a The Dark Knight, amiben Joker szerepét játszotta és amit idén júliusban mutatnak be az Egyesült Államokban. 
 
 
 
(bbc.co.uk) 
2008.02.07
|


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
19:05
Esti mesék
amerikai vígjáték, 2008
19:05
A szlogengyáros családanya
amerikai életrajzi filmdráma, 2005
19:15
Cápamese
amerikai animációs film, 2004
19:25
Bad Karma - A bűn útján
amerikai-ausztrál thriller, 2012
19:30
Donyeci történetek
ukrán film, 2018
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.