Mel Gibson megjavult?

A hollywoodi sztárt megdicsérte egy bíró, amiért 2006. nyarán történt balhéja után sikeresen teljesítette az alkoholelvonó programot, ami próbára bocsátásának egyik feltétele volt, amiért részegen ült autóba, majd az őt előállító rendőröket is inzultálta.
A Los Angeles-i bírói meghallgatáson Lawrence Mira bíró úgy döntött, a Mad Max sztárjának fejlődése olyan példás, hogy nem szükséges több bírósági ellenőrzésen megjelennie. Mira egyúttal további sok szerencsét kívánt a színésznek a megkezdett úton. Ugyanakkor az 52 éves színész-rendező továbbra is próbaidőn van (a következő 18 hónap erejéig). 
 
Gibsont azért sújtották – a pénzbüntetésen túl – felfüggesztett börtönbüntetéssel, mert 2006. júliusában antiszemita megjegyzéseket tett az őt Malibuban gyorshajtásért és ittas vezetésért előállító rendőrökre. Letartóztatásakor a megendedett határértéknél 50 százalékkal magasabb volt a véralkoholszintje. 
 
Később a sztár több alkalommal is bocsánatot kért, és egyrészt azzal magyarázta dühkitörését, hogy A Passió című filmjét ért kritikák miatt volt kiborulva, másrészt pedig bevallotta, hogy egész addigi életében alkoholfüggőségben szenvedett. 
 
Az Oscar-díjas színész-rendező büntetése részeként 1.400 dolláros büntetést kellett fizetnie, egy héten többször is meg kellett jelennie az anonim alkoholisták gyűlésein, továbbá részt kellett vennie egy ittas vezetőknek szóló 90 napos programon is, melynek során egyéni és csoportos foglalkozásokon is részt vett. 
 
Gibsont a seriffhivatal munkatársai kísérték a bíróságra egy hátsó bejáraton a szerdai bírósági meghallgatásra, ahol a sztár csak akkor szólalt meg, amikor köszönetet mondott a bírónak. „Most már magára van utalva az önsegítő csoportokkal, szóval ez egy nehéz időszak lesz az Ön számára. Sok szerencsét kívánok rehabilitációja további sikeres folytatásához!” – mondta a Mira bíró a meghallgatás végén. 
 
 
 
(bbc.co.uk) 
2008.02.15
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:35
Varázs
amerikai vígjáték, 2018
18:40
Otthon, véres otthon
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
18:50
A holnap határa
amerikai kalandfilm, 2014
18:50
Géniusz
amerikai életrajzi film, 2016
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.